Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

wilg-salix-irrorata-bestellen-bezorgen

Wilg (Salix irrorata) online bestellen

De Wilg (Salix irrorata) gemakkelijk online bestellen en aan huis laten bezorgen? Dan vind je hier veel bruikbare info! Op onze bomen-vergelijker tref je uitgebreide info over deze Wilg. Wil je ‘m laten bezorgen? Bestel dan meteen bij een van de aangesloten winkels. Met behulp van de aanplantservice wordt de boom netjes voor jou geplant. De bladkleur is mooi: Geel, Groen, Katjes, Rood. De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon en de bloeitijd is April, Mei. Hij kan behoorlijk groot worden, tot wel 250 cm. Deze Wilg is al te koop voor €0,90.

Naam boomWilg (Salix irrorata)
Latijnse naamSalix irrorata
CategorieWilg
Verkoopprijs v.a.€0,90
KleurGeel, Groen, Katjes, Rood
Ideale standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdApril, Mei

Wilg (Salix irrorata) thuis laten bezorgen (april 2024)

De Salix irrorata zorgt voor een mooie opvulling van de tuin. Bomen zorgen voor koele plekken in de tuin, leggen koolstofdioxide (CO2) vast en beperken de toevoer van overtollige neerslag. Kan jouw tuin wel een upgrade gebruiken? Dan is deze Wilg zeker een hele leuke mogelijkheid. Het fijne is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals de Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je kunt de boom eenvoudig via internet kopen. Hier zitten meer voordelen aan dan je denkt. Via internet heb je veruit de meeste keuze, jij hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen en kan eventueel gebruik maken van een aanplantservice. Door de boomspecialist wordt de boom geleverd, aangeplant en voor het eerst onderhouden. In de bijgaande tabel vergelijk je verschillende online speciaalzaken en tuincentra waar je de goedkoopste Wilg Salix irrorata online kunt bestellen. Of bekijk meer over de Sering op stam (Syringa vulgaris ‘Katherine Havemeyer’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Salix irrorata (Wilg) thuis laten bezorgen

 1. Kies de hoogte

  Selecteer op basis van de standplaats de gewenste maat + stamomtrek. Bestudeer vooraf goed de regels m.b.t. de erfgrens. En pas ook op voor te veel schaduw.

 2. De boom laten leveren

  De meeste producten worden binnen 5 tot 10 werkdagen verstuurd naar jouw woning. Een boom is een levend product. Daarom kunnen ze niet zomaar binnen 1 dag in jouw tuin staan. Je krijgt de dag voor levering een sms/mail met daarin meer bezorginformatie. Je order wordt doorgaans tot in de tuin geleverd.

 3. De standplaats van de boom

  Kies een stukje grond die een compostrijke waterdoorlatende grond heeft en en voldoende vrij gelegen is (i.v.m. zonlicht). De Wilg kan je het beste aanplanten op een plek met Halfschaduw, Zon. Neem ook de locale wetgeving in acht: Houd altijd minimaal 2 meter afstand tot de erfgrens wanneer u een plek uitzoekt, tenzij hij minder hoog dan de schutting is. Denk ook goed aan bewatering, tegelwerk, snoeiwerk, wortels.

 4. Juiste manier van bomen planten

  Deze Wilg Salix irrorata is aan te planten in Alle, Normale grond. Vermijd altijd wit straatzand. Zorg voor een plantgat waarin de kluit voldoende ruimte heeft. Gaaf een ruim plantgat dat circa 1/3 groter is dan de kluit van de boom. Laat de boom voorzichtig in het gat zakken en koop voedingsrijke aanplantgrond. Boor 2 boompalen in de grond om hem te beveiligen tegen wind en storm.

 5. Verzorgen

  Nadat je de boom geplant hebt is het van levensbelang om de boom voldoende water geven. Met name in de bloeiperiode (April, Mei). De boom heeft water nodig vanaf het moment dat de eerste bladeren beginnen uit te lopen tot hij de bladeren weer verliest (vaak oktober/november). Tijdens de zomerdagen is het noodzakelijk om wat aanvullend water bij te geven.

Wilg goedkoop bestellen en aan huis laten bezorgen

Check aanbiedingen en laat een boom in jouw tuin bezorgen

Extra informatie over de Salix irrorata

De Salix irrorata is een snelgroeiende, opgaande sierheester.Heel bijzonder zijn de paarse takken, die ’s winters prachtig wit gerijpt kunnen zijn.In het vroege voorjaar verschijnen katjes met rode helmknoppen. Deze verkleuren later naar geel. Halverwege het voorjaar krijgt de Salix irrorata zijn blad. Dit is langwerpig en glanzend.De Salix irrorata is zeer sterk en volledig winterhard. Plant de plant op een zonnig plekje in een willekeurige bodem. Gebruik hierbijTuinplantengrond. De uiteindelijke hoogte is ongeveer 250 cm. Als groeiwijze kan je uitgaan van: Opgaand, Struikvorm. De kleur van het blad is Geel, Groen, Katjes, Rood. De groeiperiode is April, Mei. De boom voelt zich het beste op een plek in Halfschaduw, Zon. Het advies wat betreft aanplantgrond is: Alle, Normale grond. Let op: deze Wilg is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfstmaanden krijgt deze boom geen herfstkleuren. Je leest hier ook meer info over de Sering op stam (Syringa vulgaris ‘Katherine Havemeyer’).

Maximale hoogte250 cm
GroeivormOpgaand, Struikvorm
Geschikte grondAlle, Normale grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Salix irrorata april 2024
Wat zijn de kleuren van de Salix irrorata?

De kleur van het blad is Geel, Groen, Katjes, Rood. De boom groeit in April, Mei. Belangrijk: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Welke grond is geschikt voor het planten van deze boom?

De plaats waar de boom neergezet wordt moet goed begaanbaar zijn zonder bekabeling, oude wortels, grind, stronken enz. Dit ter bevordering van het wortelen. Wroet met een schep/hark de ondergrond goed los ter bevordering van het water. Gebruik altijd een van de geadviseerde grondsoorten: Alle, Normale grond.

Wat is de juiste standplaats voor de Wilg?

De juiste standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De ondergrond van deze boom moet eventueel regenwater goed kunnen afvoeren. Let erop dat hij voldoende vrij staat: houd altijd 2 meter afstand tot de erfgrens. Onderzoek ook aspecten zoals schaduwvorming en wortels die doorschieten.

Wanneer kan ik de Salix irrorata Wilg thuis laten bezorgen?

Je kunt de Wilg gemakkelijk in de eigen tuin laten bezorgen. Via internet bestel je allerlei soorten, maten en eventuele hulpmiddelen zoals set met boompalen en grondmest. De boom wordt in uitstekende staat thuis afgeleverd door een bezorgservice met grote wagens & aanhangers. De bezorgtijd is plus minus een week.

Wanneer kiezen voor de aanplantservice?

Kies je voor de aanplantservice? Dan wordt jouw voordelige Salix irrorata aanbieding afgeleverd en aangeplant door een erkende bomenspecialist. Daardoor hoeft je niet zelf in de tuin te werken en kan je er rustig vanuit gaan dat het juist geplant wordt. Sommige tuincentrums geven zelfs garantie. Niet vergeten: de plantplaats dient compleet toegankelijk te zijn zonder worteldoek, oude wortels, stronken, puin en grind, bekabeling en de tuin moet vrij toegankelijk zijn.

Plaats een reactie