Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

rode-zuilbeuk-fagus-sylvatica-dawyck-purple-bestellen-bezorgen

Rode zuilbeuk (Fagus sylvatica ‘Dawyck Purple’) online bestellen

De Rode zuilbeuk (Fagus sylvatica ‘Dawyck Purple’) gemakkelijk online bestellen en thuis laten bezorgen? Dat gaat gemakkelijker dan je denkt! Op onze bomen-vergelijker tonen wij veel info en tips voor deze Zuilboom. Wil je ‘m laten bezorgen? Bestel dan meteen bij een van de boomspecialisten en verkooppunten. Als je kiest voor de aanplantservice dan wordt de boom ook nog eens geplant door een ervaren hovenier. De kleuren van het blad zijn Bruin, Rood. De aanbevolen standplaats is Halfschaduw, Schaduw, Zon en de bloeiperiode is Maart, April. Hij kan behoorlijk groot worden, tot wel 600 cm. Dit type Rode zuilbeuk is te koop voor prijzen v.a. €67,50.

Naam boomRode zuilbeuk (Fagus sylvatica ‘Dawyck Purple’)
Latijnse naamFagus sylvatica Dawyck Purple
CategorieZuilboom
Verkoopprijs v.a.€67,50
KleurenBruin, Rood
StandplaatsHalfschaduw, Schaduw, Zon
BloeitijdMaart, April

Rode zuilbeuk (Fagus sylvatica Dawyck Purple) bezorgen aan huis (juni 2024)

De Fagus sylvatica ‘Dawyck Purple’ geeft je tuin een unieke uitstraling. Bomen bieden schaduwrijke plekken, ze produceren zuurstof en dienen uitstekend als perceel afboording. Kan jouw tuin wel een upgrade gebruiken? In dat geval is dit type Zuilboom zeker een hele leuke mogelijkheid. Goed om te weten: tegenwoordig hoef je niet naar een tuincentrum zoals Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je kunt bomen als deze namelijk ook online bestellen. Online bestellen biedt tal van voordelen. Online heb je een ruime keuze in varianten en maten, je hoeft zelf geen aanhangwagen te huren en door de aanplantservice haal je de expert gewoon bij je thuis. Door de boomspecialist worden bomen thuisbezorgd, in de grond geplant, en ontvang je instructies. In onderstaande tabel vergelijk je verschillende online bomenshops en tuincentra waar je de goedkoopste Rode zuilbeuk Fagus sylvatica Dawyck Purple online kan kopen. Of klik door naar de pagina over de Oostamerikaanse kornoelje boom (Cornus florida).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Fagus sylvatica Dawyck Purple (Rode zuilbeuk) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste maat

  Bepaal de ideale maat en stamomtrek voor je tuin. Kijk ook altijd even naar de gemeentelijke regels omtrent de erfgrens. Zorg dat u anderen niet tot overlast bent.

 2. De boom laten leveren

  Veel bomen zijn op voorraad en kunnen snel worden verstuurd met een speciale koeriersdienst. Het bezorgen van (levende) bomen is niet heel eenvoudig. Het thuisbezorgen heeft daarom nogal wat voeten in de aarde. Je ontvangt altijd vroegtijdig een mail of SMS met een trackinglink. Je order wordt doorgaans tot in de tuin geleverd.

 3. Juiste standplaats kiezen

  Neem een aanplantplek die genoeg waterdoorlatend is en en genoeg licht krijgt. De Rode zuilbeuk kan zich goed ontwikkelen op een plaats met Halfschaduw, Schaduw, Zon. Check ook bij de gemeente de wetgeving omtrent erfgrens: Bomen plant je standaard 2 meter uit de erfgrens, behalve als deze niet boven de schutting uitkomt. Denk ook goed aan wortels, groeiwijze, bewatering, schaduw.

 4. Juiste manier van bomen planten

  De Rode zuilbeuk Fagus sylvatica Dawyck Purple kan je volgens de kweker planten in Alle, Normale grond. Het gebruik van straatzand is geen goed idee. Graaf een diep plantgat waarin de kluit van boom ruimschoots past. Dit moet ongeveer 25% groter zijn dan de kluit/pot van de boom. Til de boom voorzichtig in het gat en vul het deels met aanplantgrond. Plaats indien nodig boompalen om de boom stabiel te houden.

 5. Boomonderhoud

  Wanneer je de boom netjes geplant hebt is het belangrijk om de boom voldoende water geven. Vooral in de groeimaanden (Maart, April). De watervraag van de boom loopt op vanaf het moment dat de sapstroom op gang komt tot en met het moment dat hij zijn blad weer verliest. In droge, warme zomers is het een goed idee om wekelijks te sproeien.

Rode zuilbeuk goedkoop bestellen en snel laten thuisbezorgen

Vergelijk acties en laat een boom in jouw tuin bezorgen

Tips en informatie over de Fagus sylvatica ‘Dawyck Purple’

Deze smalopgaande rode beukenboom (Fagus sylvatica ‘Dawyck Purple’) is een bladverliezende Boom. In de Winter bijft ongeveer 1/3 van het blad wel aan het smalopgaande rode beukenboom (Fagus sylvatica ‘Dawyck Purple’) zitten. In het voorjaar loopt de smalopgaande beukenboom weer uit met ovale bladeren met gekrulde rand. Het Jonge blad van de smalopgaande beukenboom is licht rood later kleurt het blad rood tot roodgroen. In de herfst verkleurt het blad naar diep en oranjebruin. Deze smalopgaande rode beukenboom groeit zuilvormig. Plaats een boompaal bij de boom en gebruik aanplantgrond en tuinturf bij het planten. De maximale hoogte ligt op ongeveer 600 cm. Als groeiwijze kan je uitgaan van: Zuilvormig. Qua kleuren zie je voornamelijk Bruin, Rood. De groeiperiode is Maart, April. Hij gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Schaduw, Zon. Qua grond adviseren we: Alle, Normale grond. Belangrijk detail: deze Zuilboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfst geeft de boom prachtige herfstkleuren. Je vindt op deze website ook meer info over de Oostamerikaanse kornoelje boom (Cornus florida).

Maximale hoogte600 cm
GroeivormZuilvormig
Geschikte grondAlle, Normale grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Fagus sylvatica ‘Dawyck Purple’ juni 2024
In welke kleur komt het blad van de Fagus sylvatica Dawyck Purple?

De bladkleur is Bruin, Rood. Hij komt tot bloei in Maart, April. Goed om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

In welke grond dien ik deze boom te planten?

De plantplaats moet schoon zijn, dus geen stronken, oude wortels, oude beplanting, worteldoek enzovoort. Zo kunnen de wortels zich goed vestigen. Zorg er ook voor dat de grond genoeg waterdoorlatend is. Zorg dat je altijd over de juiste grondsoort beschikt: Alle, Normale grond.

Welk standplaats is geschikt voor de Rode zuilbeuk?

De ideale standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Schaduw, Zon. Het stuk tuin waar deze boom gaat staan mag niet te nat maar ook niet te droog zijn. Houd ook rekening met de buren: een boom moet bijvoorbeeld 2 meter van een schutting worden geplant. Bekijk ook andere factoren als overhangende takken en wortels die in de toekomst de bestrating kunnen beschadigen.

Kan ik de Fagus sylvatica Dawyck Purple Rode zuilbeuk thuis laten bezorgen?

Jij kan zo’n Rode zuilbeuk probleemloos aan huis laten bezorgen. Via internet bestel je verschillende formaten en andere essentials zoals boompalen, bamboestokken en grondmest. Jouw boom wordt netjes bij je thuis afgeleverd door een gespecialiseerde bezorgdienst. De geschatte levertijd is vaak 3 – 6 werkdagen.

Waarom kiezen voor de aanplantservice?

Door middel van de aanplantservice wordt jouw voordelige Fagus sylvatica Dawyck Purple aanbieding in jouw voor- of achtertuin bezorgd en aangeplant door een gespecialiseerde boomverzorger. Met deze extra service hoeft je niet zelf in de tuin te werken en kan je ervanuit gaan dat het groen op een goede manier geplant wordt. Soms krijg je zelfs extra garantie. Let op: de plek waar de boom geplant gaat worden moet goed begaanbaar zijn zonder worteldoek, bekabeling, oude wortels, straatwerk, stronken en moet bereikbaar zijn voor de bezorgers.

Plaats een reactie