Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

appelboom-malus-domestica-jonathan-bestellen-bezorgen

Appelboom (Malus domestica ‘Jonathan’) online bestellen

De Appelboom (Malus domestica ‘Jonathan’) online bestellen en laten thuisbezorgen? Dat gaat gemakkelijker dan je denkt! Op deze pagina tref je uitgebreide informatie over deze Appelboom. Wil je bestellen? Klik dan direct door naar een van de weergegeven webshops of tuincentra. Dankzij de aanplantservice wordt jouw bestelling zelfs in jouw tuin geplant. Deze boom kent de volgende kleuren: Geel, Groen, Oranje, Rood, Roze, Wit. De boom houdt van Halfschaduw, Zon en de bloeiperiode is Maart, April, Mei. Uiteindelijk wordt deze boom circa 500 cm. Dit type Appelboom is al te bestellen vanaf €17,50.

Naam boomAppelboom (Malus domestica ‘Jonathan’)
Latijnse naamMalus domestica Jonathan
CategorieAppelboom
Vanafprijs€17,50
KleurenGeel, Groen, Oranje, Rood, Roze, Wit
Ideale standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeiperiodeMaart, April, Mei

Appelboom (Malus domestica Jonathan) thuis bezorgen (mei 2024)

De Malus domestica ‘Jonathan’ zorgt voor een mooie opvulling van de tuin. Bomen verschaffen schaduw, ecologisch evenwicht en verhogen zelfs de waarde van vastgoed. Gaat jouw tuin helemaal op de schop? Dan is deze Appelboom iets wat je kunt overwegen. Wat je misschien niet weet: een bezoekje aan de Tuinland, Groenrijk of Intratuin is niet perse nodig. Deze bomen worden gewoon thuisbezorgd binnen enkele dagen. Online bomen bestellen biedt uitkomst. Je kiest zelf jouw ideale maat, je hebt geen kar nodig om de boom mee te nemen en je kunt optioneel kiezen voor de aanplantservice. Daardoor worden bomen thuisbezorgd, in de grond geplant, en ontvang je instructies. In de bijgaande tabel vergelijk je verschillende online speciaalzaken en tuincentra waar je de goedkoopste Appelboom Malus domestica Jonathan kunt bestellen (online). Of bekijk meer informatie over de Vleugelnoot (Pterocarya fraxinifolia).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Malus domestica Jonathan (Appelboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies het formaat

  Kies het gewenste formaat en stamomtrek van de boom. Bestudeer vooraf goed de regels m.b.t. de erfgrens. En kijk ook goed hoe groot de boom wordt.

 2. Bezorging van de boom

  De meeste bomen worden binnen ongeveer een week verstuurd naar jouw woning. Bomen zijn levende producten. Om die reden duurt het bezorgen allemaal net wat langer. Je krijgt meestal een dag voor levering een SMS of mail met de geschatte bezorgtijd. Je aankoop wordt netjes tot in de tuin bezorgd.

 3. Het kiezen van de standplaats

  Neem een aanplantplek die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en genoeg zonlicht ontvangt. De Appelboom kan je het beste aanplanten op een plek met Halfschaduw, Zon. Houd ook rekening met de wet- en regelgeving: Volgens de wet moet een boom minimaal 2 meter van de erfgrens staan, tenzij deze niet boven de schutting uitkomst. Let ook op andere aspecten zoals wortels, groeiwijze, snoeiwerk, bewatering.

 4. Hoe moet ik een boom planten

  Een Appelboom Malus domestica Jonathan kan aangeplant worden in Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Voorkom altijd het gebruik van wit (straat)zand. Graaf een diep plantgat waarin de kluit van boom ruimschoots past. Deze moet ongeveer 3 keer de breedte en 2 keer de diepte van de boomkluit hebben. Plaats de boom voorzichtig in het plantgat en kijk uit dat je de boom niet te diep plant. Graaf boompalen in om hem extra te verstevigen.

 5. Boomonderhoud

  Zodra de boom in de grond staat is het essentieel om de grond nat te houden, maar geef niet teveel water! Dit is met name cruciaal in de groeiperiode (Maart, April, Mei). De waterbehoefte van bomen neemt toe vanaf het moment dat de eerste bladeren beginnen uit te lopen tot het blad valt in de herfst. In droge, warme zomers adviseert de kweker om de boom wat extra water te geven.

Appelboom goedkoop bestellen en laten bezorgen

Bekijk aanbod en aanbiedingen en kies voor bezorging tot in de tuin

Extra informatie over de Malus domestica ‘Jonathan’

De Malus domestica ‘Jonathan’ is een appelboom met witte/roze bloemen in het voorjaar. Malus domestica ‘Jonathan’ is een zelfbestuivende appelboom. Voor kruisbestuiving en meer vruchten is nodig een Cox’s, Glorie van Holland of Groninger Kroon. De donker rode vrucht van deze appelboom heeft een sappige zoet zure smaak die word gebruikt als handappel, moesappel en bewaarappel. Het snoeien van deze appelboom moet vanaf december tot maart. Zorg voor een mooie open kroon waar voldoende oudere takken in blijven zitten. Plaats bij de boom een boompaal en gebruik aanplantgrond bij het planten. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 500 cm. De groeiwijze kunnen we samenvatten als Kroonvorm. Het kleurenpallet bestaat uit o.a. Geel, Groen, Oranje, Rood, Roze, Wit. Het groeiseizoen is in Maart, April, Mei. Hij houdt van een standplaats in de Halfschaduw, Zon. De meeste geschikte grond is: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Belangrijk: deze Appelboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Bovendien is de boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfstmaanden prachtige herfstkleuren. Je leest hier ook meer info over de Vleugelnoot (Pterocarya fraxinifolia).

Maximale hoogte500 cm
GroeivormKroonvorm
Geschikte grondAlle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Malus domestica ‘Jonathan’ mei 2024
In welke kleur komt het blad van de Malus domestica Jonathan?

De kleur van het blad is Geel, Groen, Oranje, Rood, Roze, Wit. De bloeitijd is Maart, April, Mei. Belangrijk: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

In welke grond dien ik deze boom te planten?

De locatie waar de boom ingegraven wordt dient compleet toegankelijk te zijn zonder stronken, straatwerk, oude wortels, worteldoek enzovoort. Dit maakt het wortelen van de boom een stuk eenvoudiger. Daarnaast is het van belang dat de grond genoeg waterdoorlatend is. Volgens de kweker zijn de volgende grondsoorten geschikt: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond.

Wat is de beste standplaats voor de Appelboom?

De juiste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De aarde mag niet te nat maar ook niet te droog zijn. Houd ook rekening met de buren: houd altijd 2 meter afstand tot de erfgrens. Houd ook rekening met verlies van bladeren en wortels die de bestrating omhoog duwen.

Hoe snel kan ik de Malus domestica Jonathan Appelboom bij mij thuis laten bezorgen?

Jij kan de Appelboom snel en voordelig tot in de tuin laten leveren. Via internet bestel je meerdere hoogtes, varianten en extra’s zoals een boompalenset of potgrond. De boom wordt in uitstekende staat thuis afgeleverd door een vakkundige bezorgservice. Dit duurt vaak 3 – 6 werkdagen.

Wanneer kiezen voor de aanplantservice?

Door te kiezen voor de aanplantservice wordt jouw voordelige Malus domestica Jonathan aanbieding in jouw voor- of achtertuin bezorgd en aangeplant door een betrouwbare boomspecialist. Met deze extra service kan je alles rustig uit handen geven en mag je erop vertrouwen dat het juist geplant wordt. Soms heb je zelfs recht op aangroeigarantie. Niet vergeten: de plantplaats moet schoon zijn, dus geen bekabeling, worteldoek, puin en grind, oude wortels, stronken en moet te bereiken zijn vanaf de weg/straat.

Plaats een reactie