Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

blauwspar-picea-pungens-fat-albert-bestellen-bezorgen

Blauwspar (Picea pungens ‘Fat Albert’) online bestellen

De Blauwspar (Picea pungens ‘Fat Albert’) voordelig online bestellen en in de tuin laten bezorgen? Dat kan heel eenvoudig en snel. Op Bomenbezorgen.nl bieden wij veel praktische info over deze Blauwspar. Je kunt de boom ook laten bezorgen door een van de boomspecialisten en verkooppunten. Geholpen door de aanplantservice wordt jouw bestelling zelfs in jouw tuin geplant. De bladkleur is mooi: Blauw, Grijs. De aanbevolen standplaats is Halfschaduw, Zon. De groeiperiode is April, Mei. Hij kan behoorlijk groot worden, tot wel 300 cm. Dit type Blauwspar is al te bestellen vanaf €35,95.

Naam boomBlauwspar (Picea pungens ‘Fat Albert’)
Latijnse naamPicea pungens Fat Albert
CategorieBlauwspar
Vanafprijs€35,95
KleurenBlauw, Grijs
Ideale standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenApril, Mei

Blauwspar (Picea pungens Fat Albert) laten bezorgen in de tuin (juni 2024)

De Picea pungens ‘Fat Albert’ is onmisbaar in elke tuin. Bomen bieden een eigen microklimaat, ze dempen het geluid van de omgeving en dieren zijn er gek op. Zoek jij naar een unieke tuinbeleving? Dan is dit type Blauwspar een uitstekende keuze. Goed om te weten: tegenwoordig hoef je niet naar een tuincentrum zoals Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je kunt bomen als deze namelijk ook online bestellen. Hier zitten meer voordelen aan dan je denkt. Je kunt kiezen uit meerdere maten en hoogtes, je hoeft zelf geen aanhangwagen te huren en door de aanplantservice haal je de expert gewoon bij je thuis. Hierbij wordt de boom netjes bezorgd en op een geschikte plek aangeplant. In de tabel hieronder vergelijk je erkende online bomenshops en tuincentra waar je de goedkoopste Blauwspar Picea pungens Fat Albert online kan kopen. Of bekijk meer informatie over de Olijwilg leiboom (Elaeagnus ebbingei).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Picea pungens Fat Albert (Blauwspar) thuis laten bezorgen

 1. Kies variant en hoogte

  Denk goed na over het formaat en de stamomtrek. Bestudeer vooraf goed de regels m.b.t. de erfgrens. Je wilt buren of omwonenden niet tot last zijn.

 2. Bezorging van de boom

  De meeste producten zijn voorradig en kunnen binnen enkele werkdagen opgestuurd worden met een speciale koeriersdienst. Bomen zijn levende organismen. Dit gebeurt met de grootste zorg en precisie (voor kwaliteitsgarantie). Je krijgt meestal een dag voor levering een sms/mail met daarin meer bezorginformatie. Je artikel wordt doorgaans tot in de tuin geleverd.

 3. Juiste standplaats kiezen

  Zorg voor een plek die het water goed afvoert en goed zonlicht krijgt. De Blauwspar voelt zich het beste thuis op een locatie met Halfschaduw, Zon. Kijk ook wat de wet- en regelgeving is: Bomen moeten minimaal 2 meter uit de erfgrens geplant worden, tenzij ze niet hoger dan de schutting zijn. Je moet ook zeker rekening houden met tegelwerk, schaduw, wortels, groeiwijze.

 4. Juiste manier van bomen planten

  De Blauwspar Picea pungens Fat Albert plant je het beste in Alle, Normale grond. Voorkom altijd het gebruik van wit (straat)zand. Zorg voor een plantgat waarin de boom komt te staan. Gaaf een ruim plantgat dat circa 1/3 groter is dan de kluit van de boom. Plaats de boom voorzichtig in het plantgat en controleer of de boom niet te diep staat. Boor 2 boompalen in de grond voor meer stabiliteit.

 5. Boomverzorging

  Zodra de boom in de grond staat is het belangrijk om de grond nat te houden, maar geef niet teveel water! Dit is met name belangrijk tijdens de groeiperiode (April, Mei). De watervraag van de boom loopt op vanaf het moment dat de eerst bladeren aan de bomen komen tot hij de bladeren weer verliest (vaak oktober/november). In de drogere maanden raden we aan de kluit extra nat te houden.

Blauwspar goedkoop bestellen en laten bezorgen

Check acties en laat het tot in de tuin bezorgen

Tips en informatie over de Picea pungens ‘Fat Albert’

De Picea pungens ‘Fat Albert’ is een traag groeiende Blauwspar met brede, bolvormige tot kegelvormige groei. De ‘Fat Albert’ kan 500cm hoog worden, maar doet hier minimaal vijftien jaar over. De naalden zijn grijsblauw. De ‘Fat Albert’ staat bekend om zijn compacte, dichtbegroeide brede kegelvorm. De ‘Fat Albert’ is zeer winterhard en groenblijvend en is daardoor een kleurrijke aanvulling op uw wintertuin. De ‘Fat Albert’ komt goed tot zijn recht in landschapsbeplanting, als blikvangende solitair of in groepen in de border. De Picea pungens ‘Fat Albert’ gedijt het beste op vochthoudende, goed doorlatende, voedselrijke, licht zure grond in de volle zon.Bij het planten kunt u het beste Aanplantgrond en Tuinturf gebruiken. Uiteindelijk kan deze boom een hoogte bereiken van 300 cm. De groeiwijze wordt gedefinieerd als Bolvormig, Opgaand. De kleur van het blad is Blauw, Grijs. De groeiperiode is April, Mei. De beste standplaats is Halfschaduw, Zon. De beste aanplantgrond is: Alle, Normale grond. Niet vergeten: deze Blauwspar is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren. Bovendien is de boom wel vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfst geeft de boom geen herfstkleuren. Je leest hier ook meer info over de Olijwilg leiboom (Elaeagnus ebbingei).

Maximale hoogte300 cm
GroeivormBolvormig, Opgaand
Geschikte grondAlle, Normale grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtNiet eetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenJa
HerfstverkleuringNee
GeurendNee
Overzicht eigenschappen Picea pungens ‘Fat Albert’ juni 2024
Wat zijn de kleuren van de Picea pungens Fat Albert?

De kleur van het blad is Blauw, Grijs. Het blad bloeit op in April, Mei. Belangrijk om te weten: de boom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren.

Voor welke grondsoort is deze boom geschikt?

De locatie waar de boom ingegraven wordt moet vrij zijn van straatwerk, oude beplanting, oude wortels, bekabeling enz. Dit bevordert het wortelen van de boom. Zorg er ook voor dat de grond genoeg waterdoorlatend is. Kies een van de volgende grondsoorten: Alle, Normale grond.

Hoe kies ik een goede standplaats voor de Blauwspar?

De juiste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De ondergrond moet niet te nat en niet te droog zijn. Let erop dat hij voldoende vrij staat: een boom mag volgens de wet niet binnen 2 meter van de erfgrens staan. Bekijk ook andere factoren als schaduw en wortels die doorschieten.

Op welke manier kan ik de Picea pungens Fat Albert Blauwspar thuis laten leveren?

Je kunt zo’n Blauwspar lekker makkelijk laten leveren aan huis. Via internet bestel je verschillende hoogtes, varianten en extra’s zoals tuinpalen of grondmest. De boom wordt tot in de tuin bezorgd door een bezorgservice met grote wagens & aanhangers. Doorgaans neemt dat wel wat tijd in beslag, ongeveer 5 werkdagen.

Wat is de aanplantservice?

Kies je voor de aanplantservice? Dan wordt deze voordelige Picea pungens Fat Albert aanbieding afgeleverd en aangeplant door een vakbekwame boomexpert. Op die manier wordt al het werk uit handen genomen en kan je er rustig vanuit gaan dat het altijd correct wordt neergezet. Verschillende leveranciers beloven zelfs een aangroeigarantie. Let op: de aanplantplek moet goed begaanbaar zijn zonder straatwerk, oude wortels, bekabeling, worteldoek, puin en grind en moet te bereiken zijn vanaf de weg/straat.

Plaats een reactie