Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

Kerstboomvoet kopen: waar moet ik op letten?

Werk, hobby’s, sporten, vrienden, familie, kinderen zijn allemaal leuke dingen die ook veel tijd kosten. Soms zou je al wensen dat er meer uren in een dag zaten om alles te doen wat je wilde en tijdens de kerstdagen lijkt het altijd alsof de drukte nog eens toeneemt. Je hebt dan geen zin om meer tijd kwijt te zijn aan het neerzetten van je kerstboom dan nodig, want na het neerzetten van de boom moet hij natuurlijk ook nog versierd worden. Het neerzetten van een kerstboom gaat het gemakkelijkst en het snelst met een kerstboomhouder. Als je de juiste kerstboomhouder in huis haalt is het neerzetten van een kerstboom een fluitje van een cent, maar waar moet je allemaal op letten?

Welke soorten kerstboomhouders zijn er?

Het is belangrijk dat u let op de aan- of afwezigheid van een waterreservoir in de kerstboomvoet. Gebruikt u een echte omgehakte boom, dan kan een waterreservoir ervoor zorgen dat uw boom langer meegaat. Ook kunt u met behulp van dit waterreservoir makkelijk het gewicht van de kerstboomstandaard aanpassen. Voor kerstbomen gemaakt van kunststof is de aanwezigheid van een waterreservoir niet nodig. Deze bomen hebben immers geen water nodig. Waar dan wel extra op gelet moet worden is of de kerstboomhouder zwaar genoeg is zodat de kerstboom niet omvalt. Daarnaast kunt u nog letten op handige aanvullende eigenschappen. Zo bestaan er bijzondere standaarden waarbij het mogelijk is om ze op te vouwen. Dit kan voor een voorwerp als de kerstboomstandaard erg handig zijn, omdat je hem feitelijk maar een paar weken per jaar gebruikt. Het opbergen van een inklapbare kerstboomhouder bespaart ruimte in uw huis of opslagruimte. Wellicht bent u wel geïnteresseerd in een kerstboomstandaard met wieltjes eronder, zodat de kerstboom makkelijk te verplaatsen is binnen het huis. Als u zelf liever helemaal niet meer aan de kerstboom wilt komen na het optuigen zijn er ook kerstboomhouders die zelf rondjes kunnen draaien. Uiteindelijk zijn het natuurlijk uw eigen persoonlijke eisen waaraan de kerstboomvoet moet voldoen het belangrijkst, zoals de kleur en de vorm. Een mooie kerstboomhouder kan een leuke aanvulling zijn op uw kerstinterieur.

Kies een geschikte kerstboomvoet

Er is geen mooier kerstsymbool dan een enige echte kerstboom in huis. Als je besluit om een kerstboom te kopen om vervolgens in huis te zetten, dan loop je ongetwijfeld tegen het probleem aan: ‘Hoe blijft mijn kerstboom recht overeind staan?’ Er zijn weinig potten groot genoeg om een kerstboom in te zetten en de boom met kluit en al in je woonkamer zetten geeft een enorme rommel aan aarde en zand. De traditionele methode van een houten kruis onder de boom timmeren geeft niet altijd de juiste stevigheid. Bovendien is dat altijd een groot gedoe als je niet de juiste materialen in huis hebt. Gelukkig is daar iets praktisch voor gevonden: de moderne kerstboomvoet. De kerstboomhouder is een standaard speciaal ontworpen om de stam van een kerstboom te ondersteunen waardoor deze stabiel op elke gewenste plek in de woning staat. Het nut van de kerstboomhouder is zorgen voor een gemakkelijke en stevige fixatie van de kerstboom en als je de juiste kerstboomhouder koopt kan het je ook nog eens veel tijd besparen. Kerstboomvoeten zorgen er al bijna 150 jaar voor dat het installeren van de kerstboom in de woonkamer met een stuk minder inspanningen gedaan kan worden. De meeste kerstbomen kan je door middel van een kerstboomhouder al binnen een aantal minuten installeren.

Net zoals bij alle andere voorwerpen is ook de kerstboomvoet onderworpen aan trends en zijn er leuke manieren om van een kerstboomhouder iets persoonlijks te maken. Sommige mensen vinden in de kerstboomstandaard een leuk accessoire om het binnenhuis interieur op af te stemmen, anderen vinden het materiaal waar het van gemaakt is belangrijk. Kerstboomvoeten zijn er in alle kleuren, vormen en maten en ze zijn alom verkrijgbaar. Sommige hebben leuke bijkomende eigenschappen, anderen zijn robuust en puur gemaakt waarvoor ze bedoeld zijn. Kerstboomvoeten zijn geschikt voor iedere fijnspar Nordmann-spar (ook wel de Zilverspar genoemd) of elke andere kerstboom die u graag in of rondom het huis plaatst. Een goede kerstboomvoet is letterlijk de basis van een geslaagde kerst, want het laatste wat je wilt is je lang zorgen maken om het neerzetten van de kerstboom. Een goed uitgekozen kerstboomhouder verhoogt al jaren de kerstvreugde en uiteindelijk is dat waar het allemaal om draait.

5 bijzondere designs en materialen

De kerstboomvoet kan een belangrijk deel uitmaken van het interieur. Een mooi gekozen kerstboomstandaard is echt een aanvulling op de verzameling kerstspullen en kan zelfs sfeerverhogend werken. Want zoals het gezegde gaat: perfectie zit hem in de kleine dingen. Weer andere kerstboomvoeten zijn meer een verlengstuk van de eigen persoonlijkheid, zoals een biologisch afbreekbare kerstboomhouder. Hier volgen een aantal voorbeelden van bijzondere kerstboomhouders.

  1. Rotan: Een mooi voorbeeld van een bijzondere kerstboomstandaard is de rotan kerstboomvoet. Deze kerstboomvoeten hebben het meeste weg van een grote rieten gevlochten mand. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, zoals wit, goud, bruin en grijs. Dit soort kerstboomhouders geven een natuurlijk tintje aan het kerstinterieur. Vaak zijn er ook bijpassende kerstkransen, manden, bloembakken of andere decoraties te verzinnen waardoor de kerstboomvoet een mooi geheel vormt met de rest van het interieur.
  2. Ronddraaiend: Een andere gadget op het gebied van kerstboomstandaards is de ronddraaiende kerstboomstandaard. De standaard draait geheel om zijn eigen as heen, zodat alle kanten van de kerstboom te bewonderen zijn. Sommige van deze houders komen ook met een ingebouwde muziek optie. De ronddraaiende kerstboomhouder geeft uw kerstboom letterlijk een extra dimensie.
  3. Klassieke: Klassieke kerstboomhouders zijn ook een leuke manier om de kerstboom extra uitstraling te geven. Sommige mensen geven de voorkeur aan deze ‘vintage’ kerstboomvoet. Deze kerstboomvoeten zijn vaak vervaardigd van duurzamere materialen, zoals keramiek of gietijzer. Kerstboomhouders van keramiek zijn meestal beschilderd met mooie winterse taferelen, zoals witte landschappen. Veel gietijzeren kerstboomstandaards zijn versierd met mooie ornamenten en hebben een strakke egale kleur, zoals goud.
  4. Biologisch: De biologisch afbreekbare kerstboomvoet is gemaakt van biologisch afbreekbaar materiaal, zoals houtsnippers. Dat een kerstboomhouder biologisch afbreekbaar kan zijn is mooi meegenomen voor de persoon die graag bewust omgaat met het milieu. Het nadeel is wel dat deze kerstboomstandaards slechts een jaar meegaan.
  5. Zelf maken: De leukste manier om een bijzondere kerstboomhouder onder de kerstboom te zetten is natuurlijk door er zelf een te maken. Dingen zelf maken is een goede manier om iets persoonlijks in huis neer te zetten. Het enige wat je nodig hebt is een aantal planken hout, een doosje schroeven, een pot verf, wat gereedschap, een vrije middag, goede zin en technisch inzicht.

Plaats een reactie