Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

bonte-esdoorn-acer-platanoides-drummondii-bestellen-bezorgen

Bonte esdoorn (Acer platanoides ‘Drummondii’) online bestellen

De Bonte esdoorn (Acer platanoides ‘Drummondii’) eenvoudig online bestellen en laten thuisbezorgen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op deze website vind je uitgebreide informatie over deze Bonte Esdoorn. Of laat direct deze boom bezorgen door een van de boomspecialisten en verkooppunten. Geholpen door de aanplantservice wordt alles netjes aangeplant. De bladkleur is mooi: Bont, Bontbladig, Geel, Groen, Wit. De aanbevolen standplaats is Halfschaduw, Schaduw, Zon. Hij begint te boeien in April, Mei. De uiteindelijke hoogte is 1000 cm. Deze Bonte esdoorn kan je al laten bezorgen vanaf €55,95.

Naam boomBonte esdoorn (Acer platanoides ‘Drummondii’)
Latijnse naamAcer platanoides Drummondii
CategorieBonte Esdoorn
Verkoopprijs v.a.€55,95
KleurBont, Bontbladig, Geel, Groen, Wit
Ideale standplaatsHalfschaduw, Schaduw, Zon
BloeitijdApril, Mei

Bonte esdoorn (Acer platanoides Drummondii) laten thuisbezorgen (april 2024)

De Acer platanoides ‘Drummondii’ is een aanwinst voor elke tuin. Bomen geven verkoeling, leggen koolstofdioxide (CO2) vast en dienen uitstekend als perceel afboording. Kan jouw tuin wel een upgrade gebruiken? Dan is dit type Bonte Esdoorn een uitstekende keuze. En het leuke is: een bezoekje aan de Tuinland, Intratuin of Groenrijk is niet nodig. Je bestelt jouw favoriete boom tegenwoordig moeiteloos online. Online bomen bestellen biedt uitkomst. Je kunt kiezen uit meerdere maten en hoogtes, je hoeft de boom niet zelf te vervoeren en kan eventueel gebruik maken van een aanplantservice. Door de boomspecialist wordt de boom ook nog eens op de juiste wijze voor je geplant. In deze tabel vergelijk je betrouwbare online aanbieders en tuincentra waar je de goedkoopste Bonte esdoorn Acer platanoides Drummondii kunt kunt vinden. Zie ook meer informatie over de Chinese Mammoetboom/ Watercipres (Metasequoia Glyptostroboides).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Acer platanoides Drummondii (Bonte esdoorn) thuis laten bezorgen

 1. Kies type en hoogte

  Selecteer op basis van de standplaats de gewenste maat + stamomtrek. Kijk ook altijd even naar de gemeentelijke regels omtrent de erfgrens. Je wilt buren of omwonenden niet tot last zijn.

 2. De boom laten leveren

  Veel bomen worden binnen 5 tot 10 werkdagen verstuurd met een speciale koeriersdienst. Bomen zijn levende producten. Dit gebeurt met de grootste zorg en precisie (voor kwaliteitsgarantie). Je krijgt meestal een dag voor levering een SMS of mail met de geschatte bezorgtijd. Jouw bestelling wordt doorgaans tot in de tuin geleverd.

 3. Het kiezen van de standplaats

  Kies een stukje grond die een compostrijke waterdoorlatende grond heeft en en niet onder afdak staat (voldoende licht). De Bonte esdoorn gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Schaduw, Zon. Doe ook altijd onderzoek naar de plaatselijke wetgeving: Een nieuwe boom dient 2 meter van de erfgrens neergezet te worden, tenzij ze niet hoger dan de schutting zijn. Bekijk ook relevante details zoals wortels, bewatering, schaduw, groeiwijze.

 4. Hoe moet ik een boom planten

  Deze Bonte esdoorn Acer platanoides Drummondii kan men aanplanten in Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Gebruik nooit wit (straat)zand. Neem een schep en graaf een gat waarin de boom rechtop kan komen te staan. De kluit moet er ruim inpassen, maar beperk de diepte in verband met rotten. Zorg dat het plantgat mooi horizontaal is en koop voedingsrijke aanplantgrond. Monteer eventueel ook boompalen om hem te ondersteunen.

 5. Onderhouden

  Wanneer je de boom netjes geplant hebt is het ontzettend belangrijk om de kluit vochtig te houden. Houd dit vooral in de gaten tijdens het bloeiseizoen (April, Mei). Je moet de boom voldoende water geven vanaf het moment dat de eerst bladeren aan de bomen komen tot het blad valt in de herfst. In de drogere maanden is het noodzakelijk om wekelijks te sproeien.

Bonte esdoorn goedkoop bestellen en laten bezorgen

Vergelijk aanbiedingen en laat een boom in jouw tuin bezorgen

Belangrijke informatie over de Acer platanoides ‘Drummondii’

De Acer platanoides ‘Drummondii’ is een boom met een brede piramidale kroonvorm. Deze Bonte esdoorn is een vrij trage groeier welke een hoogte bereikt van maximaal 10 meter. Het mooie groene blad heeft opvallende crème witte randen. De Acer platanoides ‘Drummondii’ is gemakkelijk in model te snoeien. Dit maakt deze Bonte esdoorn ook geschikt om bijvoorbeeld als bolmodel op stam toe te passen. Soms komt het voor dat deze Esdoorn een tak met effen gekleurd blad (niet bont) aanmaakt. Deze kunnen gemakkelijk worden weggesnoeid. Wilt u de boom in vorm snoeien dan zijn de maanden oktober en november hier het meest geschikt voor. De Acer platanoides ‘Drummondii’ verlangt een zonnige standplaats en is geschikt als parkboom of als solitair in de tuin. Deze Bonte esdoorn vereist een goede bovengrond om in te groeien en verdraagt bovendien veengrond. Ook is deze Acer goed windbestendig. Voor een goede start aanplanten met aanplantgrond en boompalen. De maximale hoogte ligt op ongeveer 1000 cm. Als groeiwijze kan je uitgaan van: Kroonvorm. De kleur van het blad is Bont, Bontbladig, Geel, Groen, Wit. De groeiperiode is April, Mei. De boom voelt zich het beste thuis op een locatie met Halfschaduw, Schaduw, Zon. Qua voedingsbodem wordt geadviseerd: Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Let op: deze Bonte Esdoorn is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Ook is deze boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De bladeren geven in de herfst mooie herfstkleuren. Bekijk ook meer informatie over de Chinese Mammoetboom/ Watercipres (Metasequoia Glyptostroboides).

Maximale hoogte1000 cm
GroeivormKroonvorm
Geschikte grondDroge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond
WaterbehoefteDroog, Nat, Normaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Acer platanoides ‘Drummondii’ april 2024
Welke kleur heeft het blad van de Acer platanoides Drummondii?

De kleur van het blad is Bont, Bontbladig, Geel, Groen, Wit. Hij komt tot bloei in April, Mei. Goed om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Voor welke grondsoort is deze boom geschikt?

De plaats waar de boom neergezet wordt moet volledig vrij zijn van o.a. grind, straatwerk, oude wortels, stronken enzovoort. Zo kunnen de wortels zich goed vestigen. Verder moet de bodem natuurlijk goed waterdoorlatend zijn. Gebruik altijd een van de geadviseerde grondsoorten: Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond.

Wat is een geschikte standplaats voor de Bonte esdoorn?

De ideale standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Schaduw, Zon. De ondergrond van deze boom mag niet te nat maar ook niet te droog zijn. Let erop dat hij voldoende vrij staat: een boom mag volgens de wet niet binnen 2 meter van de erfgrens staan. Kijk ook goed naar mogelijke ongewenste schaduw en wortels die de bestrating omhoog duwen.

Wanneer kan ik de Acer platanoides Drummondii Bonte esdoorn aan huis laten bezorgen?

Je kunt zo’n Bonte esdoorn probleemloos bij u thuis laten bezorgen. Bij de boom-expert kan je kiezen uit allerlei soorten, maten en maak je jouw bestelling compleet met o.a. set met boompalen of mest. De complete bestelling wordt aan huis geleverd door een koerierdienst speciaal voor bomen en planten. Reken echter wel op bezorgtijden van zo’n 4 of 6 dagen.

Hoe werkt de aanplantservice?

Bij de aanplantservice wordt deze voordelige Acer platanoides Drummondii aanbieding niet alleen thuisbezorgd, maar ook meteen geplant door een betrouwbare tuinman. Daardoor hoef je zelf eigenlijk niets te doen en weet je zeker dat het juist geplant wordt. Er zijn tuinwinkels die zelf groeigarantie op de aankoop bieden. Belangrijk: de plaats waar de boom neergezet wordt dient compleet toegankelijk te zijn zonder oude wortels, straatwerk, puin en grind, bekabeling, worteldoek en de tuin moet vrij toegankelijk zijn.

Plaats een reactie