Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

chinese-mammoetboom-watercipres-metasequoia-glyptostroboides-bestellen-bezorgen

Chinese Mammoetboom/ Watercipres (Metasequoia Glyptostroboides) online bestellen

De Chinese Mammoetboom/ Watercipres (Metasequoia Glyptostroboides) eenvoudig online bestellen en aan huis laten bezorgen? Dan vind je hier veel bruikbare info! Op onze bomen-vergelijkingssite vind je veel praktische informatie over deze Naaldboom. Je kunt de boom ook laten bezorgen door een van onze partners. Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt het niet alleen bezorgd, maar ook netjes geplant. De boom is mooi gekleurd: Grijs, Groen. De boom houdt van Halfschaduw, Zon en de bloeitijd is Maart, April, Mei. De maximale hoogte is ongeveer 1000 cm. Deze Chinese Mammoetboom/ Watercipres is al te bestellen vanaf €29,95.

Naam boomChinese Mammoetboom/ Watercipres (Metasequoia Glyptostroboides)
Latijnse naamMetasequoia Glyptostroboides
CategorieNaaldboom
Prijsindicatie€29,95
KleurGrijs, Groen
Ideale standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenMaart, April, Mei

Chinese Mammoetboom/ Watercipres (Metasequoia Glyptostroboides) laten thuisbezorgen (mei 2024)

De Metasequoia Glyptostroboides geeft je tuin een unieke uitstraling. Bomen zorgen voor schaduwrijke plekken, ze beperken wateroverlast en zorgen voor wat extra privacy. Kan jouw tuin wel een upgrade gebruiken? Dan is deze Naaldboom een uitstekende keuze. Wat je misschien niet weet: een bezoekje aan de Tuinland, Groenrijk of Intratuin is niet perse nodig. Je hoeft niet naar een tuincentrum, je kunt het gewoon online bestellen. Online bomen bestellen biedt uitkomst. Je hebt een ruime keuze uit soorten en formaten, een aanhangwagen is niet nodig en de vertrouwde aanplantservice zorgt voor correcte aanplanting. Met deze dienst wordt de boom geleverd, aangeplant en voor het eerst onderhouden. In de bijgaande tabel vergelijk je erkende online aanbieders en tuincentra waar je de goedkoopste Chinese Mammoetboom/ Watercipres Metasequoia Glyptostroboides kunt bestellen (online). Of bekijk meer over de Beverboom (Magnolia soulangeana).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Metasequoia Glyptostroboides (Chinese Mammoetboom/ Watercipres) thuis laten bezorgen

 1. Kies type en hoogte

  Bepaal de ideale maat en stamomtrek voor je tuin. Bekijk wel even wat de wet- en regelgeving is. Je wilt buren of omwonenden niet tot last zijn.

 2. Het leveren van bomen aan huis

  Een groot deel van de bomen worden binnen 5 – 7 werkdagen opgestuurd naar het gewenste afleveradres. Een boom is een levend organisme. Daarom duurt het bezorgen wat langer dan je gewend bent. Een dag voor levering ontvang je een bericht hoe laat de koerier bij jou is. Je order wordt (mits vrij toegankelijk) in de tuin geleverd.

 3. Het kiezen van de standplaats

  Kies een plek die het water goed afvoert en genoeg zonlicht ontvangt. De Chinese Mammoetboom/ Watercipres gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Zon. Houd ook rekening met de wet- en regelgeving: Een nieuwe boom dient 2 meter van de erfgrens neergezet te worden, in sommige gemeenten wijken deze regels af. Denk ook goed aan bewatering, groeiwijze, schaduw, wortels.

 4. Aanplanten van de boom

  Een Chinese Mammoetboom/ Watercipres Metasequoia Glyptostroboides kunt u aanplanten in Alle, Normale grond. Let op: vermijd ten alle tijde straatzand. Je moeten een plantgat graven waarin de wortels van de boom zich optimaal kunnen ontwikkelen . Dit moet ongeveer 25% groter zijn dan de kluit/pot van de boom. Zorg dat het plantgat mooi horizontaal is en koop voedingsrijke aanplantgrond. Boor 2 boompalen in de grond om hem goed vast te zetten.

 5. Boomverzorging

  Wanneer je de boom netjes geplant hebt is het belangrijk om de kluit nat te houden. Met name in het bloeiseizoen (Maart, April, Mei). De waterbehoefte van bomen neemt toe vanaf het moment dat de blaadjes beginnen te groeien tot het blad valt in de herfst. Tijdens de droge hete zomermaanden wordt aangeraden om wat aanvullend water bij te geven.

Chinese Mammoetboom/ Watercipres goedkoop online bestellen en laten bezorgen

Check acties en laat jouw boom tot in de tuin bezorgen

Extra informatie over de Metasequoia Glyptostroboides

De Metasequoia Glyptostroboides is een zeer snel groeiende, kegelvormige conifeer. In de West-Europese klimaatzone kan de Metasequoia Glyptostroboides tot 3000cm hoog worden. In China, waar de boom van nature voorkomt, kan hij tot 6000cm hoog worden. Volgroeide exemplaren behoren tot de grootste bomen ter wereld. De scherpe naalden kleuren groen en blauwgroen in de lente en zomer en verkleuren in de herfst naar roodbruin. De Metasequoia Glyptostroboides heeft een dikke, vezelige, roodbruine schors. De Metasequoia Glyptostroboides is zeer winterhard (tot -32 graden Celcius) en bladhoudend en is daardoor een kleurrijke toevoeging aan zowel uw herfst- als uw wintertuin. De Chinese Mammoetboom of Moerascipres komt het beste tot zijn recht als blikvangende solitair. De Metasequoia Glyptostroboides is een zeer sterke plant die zich snel en succesvol kan aanpassen aan zijn omgeving. Ondanks dat gedijt hij het beste op vochthoudende, goed doorlatende, lichtzure grond in de volle zon of halfschaduw. Bij het planten kunt u het beste Aanplantgrond en Tuinturf gebruiken. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 1000 cm. Als groeiwijze kan je uitgaan van: Kegel. Samenvatting van de kleur: Grijs, Groen. Deze boom bloeit met name in Maart, April, Mei. De boom voelt zich het beste thuis op een locatie met Halfschaduw, Zon. Voor het aanplanten kan het beste gebruik worden gemaakt van: Alle, Normale grond. Belangrijk: deze Naaldboom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren. Tevens is deze boom wel vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De bladeren geven in de herfst geen herfstkleuren. Meer bomen bekijken? Zie ook de Beverboom (Magnolia soulangeana).

Maximale hoogte1000 cm
GroeivormKegel
Geschikte grondAlle, Normale grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtNiet eetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenJa
HerfstverkleuringNee
GeurendNee
Overzicht eigenschappen Metasequoia Glyptostroboides mei 2024
In welke kleur komt het blad van de Metasequoia Glyptostroboides?

De bladkleur is Grijs, Groen. De bloeitijd is Maart, April, Mei. Belangrijk detail: de boom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren.

In welke grond dien ik deze boom te planten?

De plantplaats dient compleet toegankelijk te zijn zonder oude wortels, grind, bekabeling, oude beplanting enzo. Zo kunnen de wortels zich goed ontwikkelen. Maak met een schep de grond goed los (waterdoorlatend). Zorg dat je altijd over de juiste grondsoort beschikt: Alle, Normale grond.

Wat is de ideale standplaats voor de Chinese Mammoetboom/ Watercipres?

De aanbevolen standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De grond waar een boom in staat mag niet te nat maar ook niet te droog zijn. Houd rekening met uw buren: in de wet staat dat een boom minimaal 2 meter uit de erfgrens moet staan. Denk tenslotte ook aan schaduwvorming en wortels die de bestrating omhoog duwen.

Kan ik de Metasequoia Glyptostroboides Chinese Mammoetboom/ Watercipres thuis laten leveren?

Jij kan deze Chinese Mammoetboom/ Watercipres zonder gedoe tot in de tuin laten leveren. Bij online bomenwinkels vind je allerlei soorten, maten en andere benodigdheden zoals boompalen of mest. De boom wordt in uitstekende staat thuis afgeleverd door een bezorgservice met grote wagens & aanhangers. Dit duurt circa 5 – 7 dagen.

Waarom kiezen voor de aanplantservice?

Door middel van de aanplantservice wordt deze voordelige Metasequoia Glyptostroboides aanbieding niet alleen thuisbezorgd, maar ook meteen geplant door een gespecialiseerde bomenspecialist. Daardoor wordt al het werk uit handen genomen en weet je zeker dat alles op de juiste manier geplant wordt. Verschillende leveranciers beloven zelfs een aangroeigarantie. Let op: de plek waar de boom geplant gaat worden moet goed begaanbaar zijn zonder oude wortels, worteldoek, bekabeling, stronken, puin en grind en de tuin moet vrij toegankelijk zijn.

Plaats een reactie