Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

kersenboom-prunus-avium-lapins-bestellen-bezorgen

Kersenboom (Prunus avium ‘Lapins’) online bestellen

De Kersenboom (Prunus avium ‘Lapins’) direct online bestellen en in de tuin laten bezorgen? Dan vind je hier veel bruikbare info! Op Bomenbezorgen.nl lees je veel nuttige info over deze Kersenboom. Wil je bestellen? Klik dan direct door naar een van onze partners. Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt de boom ook nog eens geplant door een ervaren hovenier. De kleuren van het blad zijn Groen, Paars, Rood, Wit, Zwart. De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. Hij komt tot bloei in Maart, April, Mei. Uiteindelijk wordt deze boom circa 500 cm. Deze Kersenboom is al te bestellen vanaf €17,50.

Naam boomKersenboom (Prunus avium ‘Lapins’)
Latijnse naamPrunus avium Lapins
CategorieKersenboom
Prijsindicatie€17,50
KleurGroen, Paars, Rood, Wit, Zwart
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdMaart, April, Mei

Kersenboom (Prunus avium Lapins) thuis laten bezorgen (maart 2024)

De Prunus avium ‘Lapins’ is een aanwinst voor elke tuin. Bomen geven verkoeling, ecologisch evenwicht en dieren zijn er gek op. Kan jouw tuin wel een upgrade gebruiken? In dat geval is deze Kersenboom een uitstekende keuze. Het mooie is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals Intratuin, Groenrijk ofTuinland. Je kunt bomen als deze namelijk ook online bestellen. Dit biedt verschillende voordelen. Je kiest zelf jouw ideale maat, een aanhangwagen is niet nodig en als extra service kan je kiezen voor de aanplantservice. Bij deze service wordt de boom ook nog eens op de juiste wijze voor je geplant. In de tabel hierna vergelijk je meerdere bomen-webshops en tuincentra waar je de goedkoopste Kersenboom Prunus avium Lapins online kan kopen. Of bekijk meer informatie over de Rode berk (Betula pendula ‘Purpurea’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Prunus avium Lapins (Kersenboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies het formaat

  Bepaal de ideale maat en stamomtrek voor je tuin. Bestudeer vooraf goed de regels m.b.t. de erfgrens. En kijk ook goed hoe groot de boom wordt.

 2. De boom laten leveren

  Veel van de bomen worden binnen 5 – 7 werkdagen opgestuurd naar het gekozen adres. Bomen zijn levende organismen. Deze moeten speciaal voor verzending klaargemaakt worden. Een dag voor levering ontvang je een bericht hoe laat de koerier bij jou is. Jouw bestelling wordt netjes tot in de tuin bezorgd.

 3. Een standplaats kiezen

  Kies een plek die het water goed afvoert en en niet onder afdak staat (voldoende licht). De Kersenboom plant u het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. Neem ook de locale wetgeving in acht: Bomen dienen op minimaal 2 meter van de erfgrens geplant te worden, behalve als deze niet boven de schutting uitkomt. Let ook op andere aspecten zoals schaduw, snoeiwerk, groeiwijze, wortels.

 4. Het planten van de boom

  Deze Kersenboom Prunus avium Lapins kan je volgens de kweker planten in Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Het gebruik van straatzand is geen goed idee. Je moeten een plantgat graven waarin de boom komt te staan. Het gat moet 1 tot 3 keer groter is dan de kluit van de boom. Zorg dat het plantgat mooi horizontaal is en kijk uit dat je de boom niet te diep plant. Monteer eventueel ook boompalen om scheefgroei tegen te gaan.

 5. Onderhoud

  Zodra de boom in de grond staat is het belangrijk om de boom voldoende water geven. Vooral in het groeiseizoen (Maart, April, Mei). De watervraag van de boom loopt op vanaf het moment dat de sapstroom op gang komt tot het moment dat de boom zijn blad weer laat vallen in de herfst. In de drogere maanden is het noodzakelijk om wat aanvullend water bij te geven.

Kersenboom goedkoop online bestellen en laten bezorgen

Bekijk aanbod en aanbiedingen en laat jouw boom tot in de tuin bezorgen

Tips en informatie over de Prunus avium ‘Lapins’

De Prunus avium ‘Lapins’ is een kersenboom die bloeit met witte bloemen in het voorjaar. Prunus avium ‘Lapins’ is een kersenboom die zichzelf goed kan bestuiven. Na de bestuiving ontwikkelen zich de lekkere donker rode zoete kersen die geplukt kunnen worden vanaf eind juli. De kersenboom kan op twee momenten worden gesnoeid, na de bloei en na de oogst, na de oogst is het best dan is het nog wat warmer en droger en kan de boom goed herstellen van de snoeiwonden, smeer de grotere snoeiwonden eventueel in met wondbalsem. Snoei de boom zo uit dat er weer een open kroon ontstaat, met voldoende oudere takken, waar het licht weer goed in kan komen. Bij het planten is het goed om de grond te verbeteren met tuinplantengrond of fruitbomen voeding en plaats bij de boom een boompaal. De maximale hoogte ligt op ongeveer 500 cm. Als groeiwijze kan je uitgaan van: Kroonvorm. De kleur van het blad is Groen, Paars, Rood, Wit, Zwart. De bloeiperiode is Maart, April, Mei. De boom houdt van Halfschaduw, Zon. De beste grondsoort om hem te planten is: Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Tip: deze Kersenboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Bovendien is de boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfstmaanden krijgt deze boom mooie herfstkleuren. Je leest hier ook meer info over de Rode berk (Betula pendula ‘Purpurea’).

Maximale hoogte500 cm
GroeivormKroonvorm
Geschikte grondAlle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond
WaterbehoefteDroog, Normaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Prunus avium ‘Lapins’ maart 2024
Welke kleur heeft het blad van de Prunus avium Lapins?

De belangrijkste kleuren zijn Groen, Paars, Rood, Wit, Zwart. Het blad bloeit op in Maart, April, Mei. Goed om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Welke grond is geschikt voor aanplanting?

De plantplaats moet goed begaanbaar zijn zonder grind, puin, worteldoek, stronken enz. Dit ter bevordering van het wortelen. Maak de ondergrond waterdoorlatend door de grond goed los te scheppen. Zorg dat je altijd over de juiste grondsoort beschikt: Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond.

Wat is de juiste standplaats voor de Kersenboom?

De ideale standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De grond waar een boom in staat mag niet te nat maar ook niet te droog zijn. Houd ook rekening met de buren: houd altijd 2 meter afstand tot de erfgrens. Bekijk ook andere factoren als schaduw en wortels die in de toekomst de bestrating kunnen beschadigen.

Wanneer kan ik de Prunus avium Lapins Kersenboom thuis laten leveren?

Je kunt de Kersenboom lekker makkelijk aan huis laten bezorgen. Bij de online bomenexpert kies je uit meerdere varianten, hoogtes en andere benodigdheden zoals boompalen of grond voeding. De gehele aankoop wordt netjes thuis afgeleverd door een koerierdienst speciaal voor bomen en planten. De bezorgtijd is circa 5 – 7 dagen.

Hoe werkt de aanplantservice?

Kies je voor de aanplantservice? Dan wordt de voordelige Prunus avium Lapins aanbieding bezorgd en geplant door een deskundige boomspecialist. Hierdoor wordt al het werk uit handen genomen en mag je erop vertrouwen dat het altijd correct wordt neergezet. Er zijn tuinwinkels die zelf groeigarantie op de aankoop bieden. Tip: de plek waar je het laat planten dient compleet toegankelijk te zijn zonder straatwerk, stronken, oude wortels, worteldoek, puin en grind en moet bereikbaar zijn voor de bezorgers.

Plaats een reactie