Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

schijncamellia-stewartia-pseudocamellia-bestellen-bezorgen

Schijncamellia (Stewartia pseudocamellia) online bestellen

De Schijncamellia (Stewartia pseudocamellia) gemakkelijk online bestellen en laten thuisbezorgen? Dan zit je hier helemaal goed! Op onze bomen-vergelijkingssite bekijk je veel nuttige info over deze Kleurende bomen. Enthousiast? Bestel dan direct bij een van de aangesloten winkels. Met behulp van de aanplantservice wordt het niet alleen bezorgd, maar ook netjes geplant. Deze boom kent de volgende kleuren: Groen, Wit. De boom houdt van Halfschaduw, Zon en de bloeiperiode is Augustus. De uiteindelijke hoogte is circa 400 cm. Deze Schijncamellia is al te bestellen vanaf €52,50.

Naam boomSchijncamellia (Stewartia pseudocamellia)
Latijnse naamStewartia pseudocamellia
CategorieKleurende bomen
Prijsindicatie€52,50
KleurenGroen, Wit
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdAugustus

Schijncamellia (Stewartia pseudocamellia) laten thuisbezorgen (april 2024)

De Stewartia pseudocamellia is onmisbaar in elke tuin. Bomen geven schaduw, leggen koolstofdioxide (CO2) vast en dieren zijn er gek op. Kan jouw tuin wel een upgrade gebruiken? In dat geval is deze Kleurende bomen een uitstekende keuze. Goed om te weten: tegenwoordig hoef je niet naar een tuincentrum zoals Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je kunt de boom gemakkelijk online bestellen. Dit heeft allerlei voordelen. Je kunt kiezen uit meerdere maten en hoogtes, je hebt geen kar nodig om de boom mee te nemen en je kunt optioneel kiezen voor de aanplantservice. Bij deze service wordt de boom ook nog eens op de juiste wijze voor je geplant. In de bijgaande tabel vergelijk je meerdere online speciaalzaken en tuincentra waar je de goedkoopste Schijncamellia Stewartia pseudocamellia kunt kunt vinden. Of bekijk alles over de Lijsterbes (Sorbus aucuparia ‘Edulis’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Stewartia pseudocamellia (Schijncamellia) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste hoogte

  Bepaal de ideale maat en stamomtrek voor je tuin. Houd daarbij rekening met de erfgrens en buren. En pas ook op voor te veel schaduw.

 2. Thuisbezorging van de boom

  De meeste producten worden binnen 5 – 7 werkdagen opgestuurd naar jouw woning. Een boom is een levend organisme. Alles moet natuurlijk onbeschadigd en in goede staat worden afgeleverd. Je krijgt meestal een dag voor levering een mail of SMS met een trackinglink. Jouw boom wordt tot in de tuin bezorgd.

 3. Een geschikte standplaats kiezen

  Neem een aanplantplek die genoeg waterdoorlatend is en en niet onder afdak staat (voldoende licht). De Schijncamellia voelt zich het beste thuis op een locatie met Halfschaduw, Zon. Neem ook de locale wetgeving in acht: Een nieuwe boom dient 2 meter van de erfgrens neergezet te worden, bij een heg of stuk is dan 0,5 meter. Je moet ook zeker rekening houden met wortels, groeiwijze, snoeiwerk, bewatering.

 4. Aanplanten van de boom

  Een Schijncamellia Stewartia pseudocamellia kan aangeplant worden in Alle, Normale grond. Let op: vermijd ten alle tijde straatzand. Neem een schep en graaf een gat waarin de kluit van boom ruimschoots past. Deze moet ongeveer 3 keer de breedte en 2 keer de diepte van de boomkluit hebben. Plaats de boom voorzichtig in het plantgat en vul het deels met aanplantgrond. Monteer eventueel ook boompalen om scheefgroei tegen te gaan.

 5. Onderhoud

  Na het aanplanten is het belangrijk om de grond vochtig te houden. Dit is met name belangrijk tijdens het groeiseizoen (Augustus). De boom heeft water nodig vanaf het moment dat de blaadjes beginnen te groeien tot de warme periode voorbij is. Tijdens de zomerdagen adviseren wij om wat aanvullend water bij te geven.

Schijncamellia goedkoop bestellen en snel laten thuisbezorgen

Check aanbiedingen en laat een boom in jouw tuin bezorgen

Extra informatie over de Stewartia pseudocamellia

De Stewartia Pseudocamellia, ook wel Schijncamellia genoemd, is een veelzijdige, breed uitgroeiende sierboom welke tot wel 250cm hoog kan worden. Een bijzonder mooie opvuller voor uw tuin dus! De stam van de Stewartia Pseudocamellia is bijzonder gevlekt waardoor de boom ook in de winter een mooie aanblik heeft. Tussen het grote, groene blad verschijnen halverwege de zomer (juni tot en met augustus) witte, Camellia-achtige, bloemen met gele meeldraden. Na de bloei verschijnen er zwarte vruchten. In de herfstmaanden verkleurt het blad van deze Schijncamellia naar prachtige oranje-rode tot paarstinten. De Stewartia Pseudocamellia is volledig winterhard is. De plant gedijt het beste op een beschutte, zonnige standplaats in vochtige, zure grond. Gebruik Tuinturf en boompalen bij het aanplanten. De maximale hoogte ligt op ongeveer 400 cm. De groeiwijze van deze boom definiëren wij als: Breed / verspreid. De kleur van het blad is Groen, Wit. Het groeiseizoen is in Augustus. De aanbevolen standplaats is Halfschaduw, Zon. De beste (meest ideale) grond is: Alle, Normale grond. Goed om te weten: deze Kleurende bomen is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. wel vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfst geeft de boom mooie herfstkleuren. Klik ook door voor meer informatie over de Lijsterbes (Sorbus aucuparia ‘Edulis’).

Maximale hoogte400 cm
GroeivormBreed / verspreid
Geschikte grondAlle, Normale grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtNiet eetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Stewartia pseudocamellia april 2024
Welke kleur hebben de bladeren van de Stewartia pseudocamellia?

De kleur van het blad is Groen, Wit. De bloeitijd is Augustus. Belangrijk om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Welke grond is geschikt voor aanplanting?

De locatie waar de boom ingegraven wordt moet vrij zijn van grind, oude beplanting, straatwerk, worteldoek enz. Dit bevordert het wortelen van de boom. Het is van belang dat de grond rul is en zo goed waterdoorlatend. Kies een van de volgende grondsoorten: Alle, Normale grond.

Wat is de ideale standplaats voor de Schijncamellia?

De aanbevolen standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De aarde moet eventueel regenwater goed kunnen afvoeren. Let erop dat hij voldoende vrij staat: zo moet een boom minimaal 2 meter van de schutting staan. Kijk ook goed naar overhangende takken en opgedrukte tegels door wortelopdruk.

Kan ik de Stewartia pseudocamellia Schijncamellia aan huis laten bezorgen?

Je kunt een Schijncamellia snel en voordelig in de eigen tuin laten bezorgen. Via internet bestel je meerdere varianten, hoogtes en andere essentials zoals binddraad en bemesting. De gehele aankoop wordt netjes thuis afgeleverd door een speciale koeriersdienst. Reken echter wel op bezorgtijden van circa 5 – 7 dagen.

Hoe werkt de aanplantservice?

Via de aanplantservice wordt deze voordelige Stewartia pseudocamellia aanbieding thuisbezorgd en geplant door een deskundige hovenier. Daardoor hoef jij eigenlijk niet veel meer zelf te doen en kan je ervanuit gaan dat het groen op een goede manier geplant wordt. Er zijn tuinwinkels die zelf groeigarantie op de aankoop bieden. Niet vergeten: de plantplaats dient vrij te zijn van worteldoek, straatwerk, bekabeling, oude wortels, stronken en moet bereikbaar zijn met de kruiwagen.

Plaats een reactie