Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

dikke-lei-pruimenboom-prunus-domestica-opal-bestellen-bezorgen

Dikke Lei-Pruimenboom (Prunus domestica ‘Opal’) online bestellen

De Dikke Lei-Pruimenboom (Prunus domestica ‘Opal’) online bestellen en laten bezorgen? Dat kan heel eenvoudig en snel. Op onze bomen-vergelijker bekijk je handige informatie over deze Leifruitboom. Of laat direct deze boom bezorgen door een van de aangesloten winkels. Met de optionele aanplantservice wordt jouw favoriete boom zelfs aangeplant. Deze boom kent de volgende kleuren: Wit. De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon en de bloeiperiode is Maart, April, Mei. De maximale hoogte is ongeveer 450 cm. Dit type Dikke Lei-Pruimenboom is al te bestellen vanaf €464,75.

Naam boomDikke Lei-Pruimenboom (Prunus domestica ‘Opal’)
Latijnse naamPrunus domestica Opal
CategorieLeifruitboom
Vanafprijs€464,75
KleurWit
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdMaart, April, Mei

Dikke Lei-Pruimenboom (Prunus domestica Opal) laten thuisbezorgen (juni 2024)

De Prunus domestica ‘Opal’ is onmisbaar in elke tuin. Bomen geven verkoeling, zorgen voor zuurstof en dienen uitstekend als perceel afboording. Wil jij jouw tuin een upgrade geven? In dat geval is deze Leifruitboom een hele goede optie. Wat je misschien niet weet: een bezoekje aan de Tuinland, Groenrijk of Intratuin is niet perse nodig. Je bestelt jouw favoriete boom tegenwoordig moeiteloos online. Online bestellen biedt tal van voordelen. Je hebt een ruime keuze uit soorten en formaten, jij hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen en je kunt optioneel kiezen voor de aanplantservice. Met deze dienst wordt de boom niet alleen bezorgd maar ook geplant. In deze tabel vergelijk je betrouwbare online bomenshops en tuincentra waar je de goedkoopste Dikke Lei-Pruimenboom Prunus domestica Opal kunt kunt vinden. Of klik door naar de pagina over de Olijfwilg op stam (Elaeagnus ebbingei ‘Compacta’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Prunus domestica Opal (Dikke Lei-Pruimenboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies variant en hoogte

  Bereken de beste maat & stamomtrek voor de gewenste plek. Houd vooraf rekening met de regels. Je wilt buren of omwonenden niet tot last zijn.

 2. Thuisbezorging van de boom

  Veel van de bomen worden binnen 5 tot 10 werkdagen verstuurd naar het gekozen adres. Er komt veel kijken bij het bezorgen van (levende) bomen. Het thuisbezorgen heeft daarom nogal wat voeten in de aarde. Je krijgt de dag voor levering een sms/mail met daarin meer bezorginformatie. Je artikel wordt in jouw tuin bezorgd (op voorwaarde dat deze goed toegankelijk is).

 3. Juiste standplaats kiezen

  Neem een aanplantplek die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en genoeg zonlicht ontvangt. De Dikke Lei-Pruimenboom voelt zich het beste thuis op een locatie met Halfschaduw, Zon. Doe ook altijd onderzoek naar de plaatselijke wetgeving: Volgens de wet moet een boom minimaal 2 meter van de erfgrens staan, in sommige gemeenten wijken deze regels af. Andere aspecten die van belang zijn: groeiwijze, snoeiwerk, tegelwerk, wortels.

 4. Hoe moet ik een boom planten

  Zo’n Dikke Lei-Pruimenboom Prunus domestica Opal kan men aanplanten in Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond. Voorkom altijd het gebruik van wit (straat)zand. Graaf een diep plantgat waarin de boomwortel comfortabel past. Gaaf een ruim plantgat dat circa 1/3 groter is dan de kluit van de boom. Til de boom voorzichtig in het gat en koop voedingsrijke aanplantgrond. Monteer eventueel ook boompalen voor meer stabiliteit.

 5. Onderhoud

  Na het aanplanten is het essentieel om genoeg water te geven. Dit is met name cruciaal in het groeiseizoen (Maart, April, Mei). Je moet de boom voldoende water geven vanaf het moment dat de eerste bladeren uitlopen tot de warme periode voorbij is. Bij een droge periode is het een goed idee om de kluit extra nat te houden.

Dikke Lei-Pruimenboom goedkoop bestellen en gemakkelijk laten bezorgen

Check aanbiedingen en laat de boom in jouw eigen achtertuin leveren

Verzorgingsinformatie over de Prunus domestica ‘Opal’

De Prunus domestica ‘Opal’ is een populaire pruimenboom die bloeit vanaf half april met witte bloemen. Deze Prunus domestica ‘Opal’ is een pruimenboom die zichzelf goed kan bestuiven maar produceert wel beter met een bestuiver in de buurt zoals Bleue de Belgique of Czar. De vrij kleine donkerblauw- paarse pruimen met geel- groen vruchtvlees, kunnen worden geplukt omstreeks begin augustus. Deze pruimen worden voornamelijk gegeten als handpruim en zijn zeer sappig en zoet van smaak. De pruimenboom kan op twee momenten worden gesnoeid: in het voorjaar na de bloei of in het najaar na de oogst. Snoei altijd op een relatief warme droge dag om ziektes te voorkomen en laat voldoende oudere takken zitten voor een goede vruchtdracht in het nieuwe seizoen. Het is een oudere Pruimenboom van minimaal 12 jaar oud. Direct goede vruchtopbrengst en sterk in de groei direct na het planten. Gebruik Aanplantgrond en/ of Fruitbomen Voeding bij het planten. De maximale hoogte ligt op ongeveer 450 cm. De groeiwijze wordt gedefinieerd als Leivorm. Qua kleuren zie je voornamelijk Wit. De groeiperiode is Maart, April, Mei. De boom voelt zich het beste op een plek in Halfschaduw, Zon. De beste (meest ideale) grond is: Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond. Opmerking: deze Leifruitboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Bovendien is de boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfst geeft de boom geen herfstkleuren. Op deze website lees je ook meer over de Olijfwilg op stam (Elaeagnus ebbingei ‘Compacta’).

Maximale hoogte450 cm
GroeivormLeivorm
Geschikte grondAlle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Prunus domestica ‘Opal’ juni 2024
Welke kleur geven de bladeren van de Prunus domestica Opal?

De boom heeft verschillende kleuren Wit. De bloeitijd is Maart, April, Mei. Goed om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

In welke grond kan ik deze boom planten?

De locatie waar de boom ingegraven wordt dient compleet toegankelijk te zijn zonder puin, worteldoek, bekabeling, oude wortels enzo. Zo kunnen de wortels zich goed ontwikkelen. Wroet met een schep/hark de ondergrond goed los ter bevordering van het water. De boom kan je planten met de volgende grondsoorten: Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond.

Wat is de ideale standplaats voor de Dikke Lei-Pruimenboom?

De juiste standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De plek waar deze boom aangeplant gaat worden moet niet te nat zijn, maar ook niet te droog. Denk ook aan omwonenden: zo moet een boom minimaal 2 meter van de schutting staan. Kijk ook goed naar bladverlies en wortels die de bestrating omhoog duwen.

Wanneer kan ik de Prunus domestica Opal Dikke Lei-Pruimenboom aan huis laten bezorgen?

Je kunt deze Dikke Lei-Pruimenboom eenvoudig tot in de tuin laten leveren. Bij de online bomenexpert kies je uit verschillende hoogtes, varianten en andere benodigdheden zoals binddraad of grond voeding. De boom wordt tot in de tuin bezorgd door een bezorgservice met grote wagens & aanhangers. De geschatte levertijd is plus minus een week.

Wat betekent aanplantservice?

Door middel van de aanplantservice wordt de voordelige Prunus domestica Opal aanbieding in de tuin afgeleverd en volledig aangeplant door een professionele bomenspecialist. Dankzij deze service hoef je zelf eigenlijk niets te doen en kan je ervanuit gaan dat je tuin er straks heel mooi uit gaat zien. Sommige tuincentrums geven zelfs garantie. Bedenk wel: de plaats waar de boom neergezet wordt dient compleet toegankelijk te zijn zonder worteldoek, oude wortels, straatwerk, bekabeling, stronken en de tuin moet vrij toegankelijk zijn.

Plaats een reactie