Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

leipruimenboom-prunus-domestica-opal-bestellen-bezorgen

Leipruimenboom (Prunus domestica ‘Opal’) online bestellen

De Leipruimenboom (Prunus domestica ‘Opal’) online bestellen en in de tuin laten bezorgen? Dat kan heel eenvoudig en snel. Op onze bomen-vergelijkingssite tonen wij veel praktische info over deze Leifruitboom. Of bestel direct bij een van onze partners. Met behulp van de aanplantservice wordt de boom geplant door een ervaren boomverzorger. De boom is mooi gekleurd: Wit. De ideale standplaats is Halfschaduw, Zon. Hij komt tot bloei in Maart, April, Mei. Hij kan behoorlijk groot worden, tot wel 450 cm. Dit type Leipruimenboom is al te bestellen vanaf €48,75.

Naam boomLeipruimenboom (Prunus domestica ‘Opal’)
Latijnse naamPrunus domestica Opal
CategorieLeifruitboom
Vanafprijs€48,75
KleurWit
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeiperiodeMaart, April, Mei

Leipruimenboom (Prunus domestica Opal) laten thuisbezorgen (mei 2024)

De Prunus domestica ‘Opal’ geeft je tuin een unieke uitstraling. Bomen verschaffen koele plekken in de tuin, verbeteren de luchtkwaliteit en dieren zijn er gek op. Kan jouw tuin wel een upgrade gebruiken? Dan is deze Leifruitboom een hele goede optie. Goed om te weten: tegenwoordig hoef je niet naar een tuincentrum zoals Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je kunt bomen als deze namelijk ook online bestellen. Online bomen bestellen biedt uitkomst. Je kiest zelf jouw ideale maat, jij hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen en kan eventueel gebruik maken van een aanplantservice. Door deze expert worden bomen thuisbezorgd, in de grond geplant, en ontvang je instructies. In de hieronder weergegeven tabel vergelijk je meerdere online bomenwinkels en tuincentra waar je de goedkoopste Leipruimenboom Prunus domestica Opal kunt kunt vinden. Of bekijk meer over de Zuil-perenboom (Pyrus communis ‘Obelisk’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Prunus domestica Opal (Leipruimenboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies de hoogte

  Kies het gewenste formaat en stamomtrek van de boom. Kijk ook altijd even naar de gemeentelijke regels omtrent de erfgrens. Het mag anderen niet tot overlast zijn.

 2. Bezorging van de boom

  Veel van de bomen worden binnen 5 – 7 werkdagen opgestuurd met een speciale koeriersdienst. Bomen zijn levende organismen. Daarom kunnen ze niet zomaar binnen 1 dag in jouw tuin staan. Ongeveer 24 uur voor levering krijg je een SMS of mail met de geschatte bezorgtijd. Jouw bestelling wordt tot in de tuin bezorgd.

 3. Een standplaats kiezen

  Kies een plek die een compostrijke waterdoorlatende grond heeft en en niet onder afdak staat (voldoende licht). De Leipruimenboom voelt zich het beste thuis op een locatie met Halfschaduw, Zon. Check ook bij de gemeente de wetgeving omtrent erfgrens: Volgens de wet moet een boom minimaal 2 meter van de erfgrens staan, tenzij hij minder hoog dan de schutting is. Denk ook goed aan schaduw, wortels, groeiwijze, snoeiwerk.

 4. De aanplanting

  Zo’n Leipruimenboom Prunus domestica Opal kan aangeplant worden in Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Vermijd altijd wit straatzand. Graaf een diep plantgat waarin de kluit van boom ruimschoots past. Het gat moet 1 tot 3 keer groter is dan de kluit van de boom. Zorg dat het plantgat mooi horizontaal is en vul het deels met aanplantgrond. Graaf boompalen in om scheefgroei tegen te gaan.

 5. Onderhoud

  Wanneer je de boom netjes geplant hebt is het essentieel om de boom voldoende water geven. Dit is met name belangrijk tijdens de bloeiperiode (Maart, April, Mei). De waterbehoefte van bomen neemt toe vanaf het moment dat deze in blad komt tot de zomerperiode achter de rug is. In een periode van droogte adviseren wij om de boom wat extra water te geven.

Leipruimenboom goedkoop bestellen en snel laten thuisbezorgen

Check opties en laat de boom in jouw eigen achtertuin leveren

Tips en informatie over de Prunus domestica ‘Opal’

Deze leipruim geeft heerlijke pruimen. De Prunus domestica ‘Opal’ is een sappige en friszoete pruim, met geelgroen vruchtvlees. Bloei: vraagt om bloemverdunning. Bestuiving: zelf bestuivend. Snoeien: na de pluk snoeien. Zorg voor voldoende belichting in de basis. In het begin is het horizontaal buigen van vruchtdragende takken gewenst. Bemesting: pruimen houden van kalkrijke, voedzame en niet te natte grond. Geef een matige hoeveelheid organische meststof. Bewaren: Pruimen zijn niet erg lang houdbaar. Bewaar ze drie à vier dagen op een koele plaats of vier tot zes dagen in de koelkast. Eet ze zo snel mogelijk als ze eenmaal rijp zijn, want een rijpe pruim rot snel weg. Hele verse pruimen kunt u prima invriezen. U kunt ze het beste invriezen als moes. Hiervoor ontvelt u de vruchten, vervolgens ontpit u ze en kookt u ze met een bodempje water tot moes. Voeg suiker naar smaak toe. Deze moes kan vervolgens in een verpakking naar keuze gewoon in de diepvries. Schoonmaken: Aan pruimen valt niet zoveel schoon te maken. Was ze alleen even onder (niet te koud) water en eet ze daarna lekker uit de hand. Consumptie: Let er op dat de vruchten er gaaf en niet gekneusd uitzien. Pruimen zijn alleen lekker als ze voldoende rijp zijn. Over het algemeen zijn ze zoet en sappig. De meeste pruimensoorten worden donkerder van kleur naarmate ze rijper worden. Pruimen zijn lekker om zo uit de hand te eten, maar kunnen ook prima verwerkt worden in jam, fruitsalade, smoothie, desserts en pannenkoeken. Voedingswaarde: De pruim is niet alleen lekker, maar ook uitermate gezond. Hoewel pruimen er bij de meeste mensen niet bekend om staan, bevatten ze heel veel antioxidanten. Pruimen zijn zeer vezelrijk en werken daardoor goed tegen constipatie en bevorderen een gezonde stoelgang. De uiteindelijke hoogte is ongeveer 450 cm. Als groeiwijze kan je uitgaan van: Leivorm. Qua kleuren zie je voornamelijk Wit. De bloeiperiode is Maart, April, Mei. U plant de boom het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. De beste aanplantgrond is: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Tip: deze Leifruitboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Daarnaast is de boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfstmaanden geen herfstkleuren. Op deze website lees je ook meer over de Zuil-perenboom (Pyrus communis ‘Obelisk’).

Maximale hoogte450 cm
GroeivormLeivorm
Geschikte grondAlle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Prunus domestica ‘Opal’ mei 2024
Welke kleur geven de bladeren van de Prunus domestica Opal?

De belangrijkste kleuren zijn Wit. Hij komt tot bloei in Maart, April, Mei. Belangrijk om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Welke grond is geschikt voor het planten van deze boom?

De plek waar je de boom plant moet volledig vrij zijn van o.a. stronken, grind, oude beplanting, bekabeling enz. Dit bevordert het wortelen van de boom. Het is van belang dat de grond rul is en zo goed waterdoorlatend. Gebruik altijd een van de geadviseerde grondsoorten: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam.

Hoe kies ik een goede standplaats voor de Leipruimenboom?

De beste standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De aarde moet niet te droog maar ook zeker niet te nat zijn. Houd ook rekening met de buren: houd altijd 2 meter afstand tot de erfgrens. Houd ook rekening met overhangende takken en opgedrukte tegels door wortelopdruk.

Op welke manier kan ik de Prunus domestica Opal Leipruimenboom bij mij thuis laten bezorgen?

Je kunt zo’n Leipruimenboom lekker makkelijk aan huis laten bezorgen. Je hebt de keuze uit diverse soorten groottes en andere essentials zoals tuinpalen of bemesting. De boom wordt in uitstekende staat thuis afgeleverd door een speciale koeriersdienst. Doorgaans neemt dat wel wat tijd in beslag, ongeveer 5 werkdagen.

Wat betekent aanplantservice?

Met de aanplantservice wordt de voordelige Prunus domestica Opal aanbieding in jouw voor- of achtertuin bezorgd en aangeplant door een vakbekwame boomexpert. Op die manier hoef jij eigenlijk niet veel meer zelf te doen en mag je erop vertrouwen dat je tuin er straks heel mooi uit gaat zien. Verschillende leveranciers beloven zelfs een aangroeigarantie. Tip: de plantplaats moet vrij zijn van straatwerk, oude wortels, stronken, puin en grind, bekabeling en moet bereikbaar zijn met de kruiwagen.

Plaats een reactie