Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

zuil-perenboom-pyrus-communis-obelisk-bestellen-bezorgen

Zuil-perenboom (Pyrus communis ‘Obelisk’) online bestellen

De Zuil-perenboom (Pyrus communis ‘Obelisk’) goedkoop online bestellen en aan huis laten bezorgen? Dan vind je hier veel bruikbare info! Op Bomenbezorgen.nl lees je veel nuttige informatie over deze Zuilboom. Wil je bestellen? Klik dan direct door naar een van de toonaangevende tuincentra. Met behulp van de aanplantservice wordt alles netjes aangeplant. De bladkleur is mooi: Wit. Deze boom verlangt een plekje in de Halfschaduw, Zon. De groeiperiode is April, Mei. Uiteindelijk wordt deze boom circa 150 cm. Deze Zuil-perenboom is al te koop voor €38,25.

Naam boomZuil-perenboom (Pyrus communis ‘Obelisk’)
Latijnse naamPyrus communis Obelisk
CategorieZuilboom
Prijsindicatie€38,25
KleurWit
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeiperiodeApril, Mei

Zuil-perenboom (Pyrus communis Obelisk) thuis bezorgen (juni 2024)

De Pyrus communis ‘Obelisk’ zorgt voor een mooie opvulling van de tuin. Bomen verschaffen verkoeling, ze beperken wateroverlast en dieren zijn er gek op. Wil jij jouw tuin opvrolijken? In dat geval is dit type Zuilboom iets wat je kunt overwegen. En het leuke is: een bezoekje aan de Tuinland, Intratuin of Groenrijk is niet nodig. Je kunt deze boom namelijk gewoon online kopen. Online bomen bestellen biedt uitkomst. Bij online tuincentra heb je ontzettend veel keuze, een aanhangwagen is niet nodig en kan eventueel gebruik maken van een aanplantservice. Daardoor wordt de boom ook nog eens op de juiste wijze voor je geplant. In deze tabel vergelijk je populaire online bomenshops en tuincentra waar je de goedkoopste Zuil-perenboom Pyrus communis Obelisk kunt kunt vinden. Of vind informatie en tips voor de Krentenboompje struikvorm (Amelanchier lamarckii).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Pyrus communis Obelisk (Zuil-perenboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste hoogte

  Kies de hoogte en de stamomtrek van de boom. Bekijk wel even wat de wet- en regelgeving is. En kijk ook goed hoe groot de boom wordt.

 2. Thuisbezorging van de boom

  Veel bomen zijn voorradig en kunnen binnen enkele werkdagen opgestuurd worden naar het gekozen adres. Bomen zijn levende producten. Het thuisbezorgen heeft daarom nogal wat voeten in de aarde. Je krijgt meestal een dag voor levering een SMS of mail met de geschatte bezorgtijd. Jouw product wordt in jouw tuin bezorgd (op voorwaarde dat deze goed toegankelijk is).

 3. Een geschikte standplaats kiezen

  Neem een aanplantplek die een waterrijke horizontale ondergrond heeft en en niet onder afdak staat (voldoende licht). De Zuil-perenboom plant u het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. Check ook bij de gemeente de wetgeving omtrent erfgrens: Bomen dienen op minimaal 2 meter van de erfgrens geplant te worden, tenzij ze niet hoger dan de schutting zijn. Neem ook zaken in acht als wortels, tegelwerk, snoeiwerk, bewatering.

 4. Hoe moet ik een boom planten

  Zo’n Zuil-perenboom Pyrus communis Obelisk kan je volgens de kweker planten in Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Zorg dat de wortels niet in aanraking komen met straatzand. Zorg voor een plantgat waarin de boom rechtop kan komen te staan. Zorg dat het plantgat minstens een derde groter is dan de kluit. Zet de boom met de kluit voorzichtig in de grond en kijk uit dat je de boom niet te diep plant. Plaats indien nodig boompalen om hem goed vast te zetten.

 5. Boomonderhoud

  Na het aanplanten is het cruciaal om de kluit nat te houden. Met name in de groeiperiode (April, Mei). De boom heeft water nodig vanaf het moment dat deze in blad komt tot het moment dat de boom zijn blad weer laat vallen in de herfst. In een periode van droogte is het slim om de boom wat extra water te geven.

Zuil-perenboom goedkoop bestellen en thuisbezorgen

Bekijk aanbiedingen en laat een boom in jouw tuin bezorgen

Extra informatie over de Pyrus communis ‘Obelisk’

Pyrus communis ‘Obelisk’ is een sappige, zeer goede handpeer. Deze langzamer groeiende Obelisk zuilboom geeft echte vruchten en is zelf bestuivend. Een zuilvormige boom groeit redelijk recht omhoog en is daarom geschikt voor op terras of balkon of voor een kleine ruimte in de tuin. Snoeien is door de langzamere groei minder nodig. Bewaren: Peren kunt u het beste koel, donker en droog bewaren. Ze zijn gevoelig voor kneuzingen en plekjes, dus behandel ze met zorg. Over de houdbaarheid valt weinig zeggen omdat dit sterk afhankelijk is van de rijpheid van de vrucht. De rijpheid van de peer kunt u controleren door het vruchtvlees naast het steeltje voorzichtig in te drukken. Bij rijpe peren geeft het vruchtvlees dan iets mee. Let op, vooral de zomerrassen rijpen erg snel door. Schoonmaken: Peren moeten voor gebruik altijd even gewassen worden. Consumptie: Handperen eet u, nadat u het steeltje verwijderd heeft, met schil en al op. Uiteraard kunt u naar eigen smaak de peer ook geschild of in stukjes nuttigen. Geschilde peren kleuren wel snel bruin. Om dit te voorkomen kunt u ze met wat citroensap besprenkelen. Peren worden meestal uit de hand gegeten, maar ook op de boterham smaken ze prima. Verder worden peren veel verwerkt in nagerechten. Wat zou u denken van peren uit de oven met chocoladesaus? Daarnaast kunt u peren verwerken tot jam, sap, compote, chutney en stroop. Stoofpeertjes moet u zoals de naam al zegt stoven. Deze gestoofde peertjes smaken heerlijk met vlees, kip of kaas. Voedingswaarde: Peren bevatten de minste fruitzuren. Daardoor zijn ze aanmerkelijk zoeter dan appelen. Peren zijn erg gezond en door het hoge gehalte aan kalk, kalium en fosfor werken ze vocht- en vet afdrijvend. Goed voor de lijn! Uiteindelijk kan deze boom een hoogte bereiken van 150 cm. Als groeiwijze kan je uitgaan van: Opgaand, Zuilvormig. Qua kleuren zie je voornamelijk Wit. De bloeitijd is April, Mei. De boom voelt zich het beste thuis op een locatie met Halfschaduw, Zon. De beste aanplantgrond is: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Tip: deze Zuilboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Verder is de boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfst geeft de boom geen herfstkleuren. Bekijk ook meer informatie over de Krentenboompje struikvorm (Amelanchier lamarckii).

Maximale hoogte150 cm
GroeivormOpgaand, Zuilvormig
Geschikte grondAlle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Pyrus communis ‘Obelisk’ juni 2024
Wat zijn de kleuren van de Pyrus communis Obelisk?

De kleur van het blad is Wit. De groeiperiode is April, Mei. Daarbij is het goed om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Voor welke grondsoort is deze boom geschikt?

De locatie waar de boom ingegraven wordt moet volledig vrij zijn van o.a. stronken, grind, bekabeling, puin enz. Zo kan de boom goed wortelen. Zorg er ook voor dat de grond genoeg waterdoorlatend is. Het advies is een van de volgende grondsoorten te kiezen: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam.

Welk standplaats is geschikt voor de Zuil-perenboom?

De beste standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De grond waar een boom in staat moet eventueel regenwater goed kunnen afvoeren. Houd ook rekening met de buren: een boom mag volgens de wet niet binnen 2 meter van de erfgrens staan. Onderzoek ook aspecten zoals mogelijke ongewenste schaduw en wortels die in de toekomst de bestrating kunnen beschadigen.

Hoe kan ik de Pyrus communis Obelisk Zuil-perenboom bij mij thuis laten bezorgen?

Jij kan een Zuil-perenboom snel en voordelig thuis laten afleveren. Bij de online bomenexpert kies je uit diverse soorten groottes en eventuele hulpmiddelen zoals boompalen, bamboestokken of grond voeding. De boom wordt tot in de tuin bezorgd door een koerierdienst speciaal voor bomen en planten. Reken echter wel op bezorgtijden van vaak 3 – 6 werkdagen.

Waarom kiezen voor de aanplantservice?

Als je kiest voor de aanplantservice wordt jouw voordelige Pyrus communis Obelisk aanbieding in jouw voor- of achtertuin bezorgd en aangeplant door een deskundige boomexpert. Door deze handige service wordt al het werk uit handen genomen en kan je er rustig vanuit gaan dat alles op de juiste manier geplant wordt. Verschillende leveranciers beloven zelfs een aangroeigarantie. Niet vergeten: de locatie waar de boom ingegraven wordt moet volledig vrij zijn van o.a. oude wortels, straatwerk, stronken, bekabeling, worteldoek en moet bereikbaar zijn met de kruiwagen.

Plaats een reactie