Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

patio-kersenboom-prunus-avium-kordia-bestellen-bezorgen

Patio kersenboom (Prunus avium ‘Kordia’) online bestellen

De Patio kersenboom (Prunus avium ‘Kordia’) eenvoudig online bestellen en laten bezorgen? Dat is hier mogelijk! Op Bomenbezorgen.nl tref je informatie en eigenschappen van deze Patio-fruitboom. Wil je bestellen? Klik dan direct door naar een van onze partners. Geholpen door de aanplantservice wordt het niet alleen bezorgd, maar ook netjes geplant. De bladkleur is mooi: Wit. Deze boom voelt zich het beste thuis in de Halfschaduw, Zon en de bloeiperiode is Maart, April, Mei. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 150 cm. Dit type Patio kersenboom is te koop voor prijzen v.a. €20,25.

Naam boomPatio kersenboom (Prunus avium ‘Kordia’)
Latijnse naamPrunus avium Kordia
CategoriePatio-fruitboom
Verkoopprijs v.a.€20,25
KleurenWit
Ideale standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeiperiodeMaart, April, Mei

Patio kersenboom (Prunus avium Kordia) thuis bezorgen (februari 2024)

De Prunus avium ‘Kordia’ is een aanwinst voor elke tuin. Bomen zorgen voor koele plekken in de tuin, leggen koolstofdioxide (CO2) vast en zorgen voor diepte in je tuin. Wil je een tuin volledig opnieuw opbouwen? Dan is deze Patio-fruitboom een uitstekende keuze. Het mooie is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals Intratuin, Groenrijk ofTuinland. Je kunt de boom gemakkelijk online bestellen. Dit heeft allerlei voordelen. Je kiest zelf jouw ideale maat, je hoeft zelf geen aanhangwagen te huren en als extra service kan je kiezen voor de aanplantservice. Daardoor worden bomen thuisbezorgd, in de grond geplant, en ontvang je instructies. In deze tabel vergelijk je erkende online aanbieders en tuincentra waar je de goedkoopste Patio kersenboom Prunus avium Kordia kunt bestellen (online). Of bekijk alles over de Glansmispel op stam (Photinia fraseri ‘Red Robin’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Prunus avium Kordia (Patio kersenboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies het formaat

  Denk goed na over het formaat en de stamomtrek. Kijk ook altijd even naar de gemeentelijke regels omtrent de erfgrens. Het mag anderen niet tot overlast zijn.

 2. Thuisbezorging van de boom

  De meeste producten worden binnen 5 – 7 werkdagen opgestuurd naar jouw woning. Bomen zijn levende organismen. Het thuisbezorgen heeft daarom nogal wat voeten in de aarde. Een dag voor levering ontvang je een bericht hoe laat de koerier bij jou is. Je aankoop wordt doorgaans tot in de tuin geleverd.

 3. Bepaal de juiste standplaats

  Kies een stukje grond die genoeg waterdoorlatend is en dagelijks voldoende zon krijgt. De Patio kersenboom kan zich goed ontwikkelen op een plaats met Halfschaduw, Zon. Check ook bij de gemeente de wetgeving omtrent erfgrens: Bomen moeten minimaal 2 meter uit de erfgrens geplant worden, in sommige gemeenten wijken deze regels af. Denk ook goed aan bewatering, groeiwijze, tegelwerk, schaduw.

 4. Hoe plant ik een boom?

  De Patio kersenboom Prunus avium Kordia plant je het beste in Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Gebruik nooit wit (straat)zand. Neem een schep en graaf een gat waarin de kluit voldoende ruimte heeft. Gaaf een ruim plantgat dat circa 1/3 groter is dan de kluit van de boom. Zet de boom met de kluit voorzichtig in de grond en controleer of de boom niet te diep staat. Plaats indien nodig boompalen om hem te beveiligen tegen wind en storm.

 5. Verzorgen

  Wanneer je de boom netjes geplant hebt is het cruciaal om de grond vochtig te houden. Met name in de bloeiperiode (Maart, April, Mei). Je moet de boom voldoende water geven vanaf het moment dat de blaadjes beginnen te groeien tot het blad valt in de herfst. Bij een droge periode adviseren wij om de boom wat extra water te geven.

Patio kersenboom goedkoop bestellen en snel laten thuisbezorgen

Vergelijk acties en laat de boom in jouw eigen achtertuin leveren

Tips en informatie over de Prunus avium ‘Kordia’

Deze mooie patio kersenboom kan u overal kwijt, ook erg leuk om als kado te geven. De Prunus avium ‘Kordia’ is een lekkere zoete kers. Bestuiving: zelf bestuivend, maar d.m.v. kruisbestuiving met o.a. Lapins of Sunburst meer succes. Snoeien: na de pluk, nooit in de winter. Kersen zijn echte groeiers, maar wilt u de boom klein houden, dan alle nieuw gegroeide scheuten terugsnoeien, zodanig dat er 4 of 5 bladeren blijven zitten. Dit blijven doen tot einde groeiseizoen. Bemesting: in februari en in de herfst organisch-minerale meststof geven. Zeer geschikt als leiboom. Bewaren: Kersen bewaart u het beste in de groentelade van de koelkast. Liefst niet op elkaar gestouwd in een plastic zak maar uitgespreid op een bord of schoteltje. Zo voorkomt u kneuzingen en u voorkomt dat een rotte kers de andere kersen aansteekt. Maar, dit heerlijke fruit ligt ook bij u toch geen dagen in de koelkast? Schoonmaken: Hoe maakt u kersen schoon? Dat is niet moeilijk. Spoel ze gewoon goed onder stromend water. Laat ze daarna uitlekken in een vergiet en verwijder de steeltjes pas na het spoelen. Zo voorkomt u dat de kersen zich volzuigen met water en hun aroma verliezen. Als u de kersen gebruikt voor verwerking in een gerecht dan kunt u een speciale kersenontpitter gebruiken om dit zomerfruit van hun pitjes te ontdoen. Consumptie: Kersen worden meestal uit het vuistje gegeten. ’s Middags een schaaltje kersen op de tuintafel doet het altijd goed, maar ook ’s avonds als dessert is een schaaltje kersen altijd weer een verrassing. Verder kunt u kersen verwerken als jam en als sap. Ook als garnering bij ijs, gebak en desserts is de kers prima geschikt. Voedingswaarde: Gezond zijn kersen ook! Ze bevatten veel koolhydraten, calcium en vitamine C. En, u en uw kinderen eten net zo graag kersen als drop. Dan is de keuze niet moeilijk toch? Hij kan doorgroeien tot ongeveer 150 cm. De groeiwijze is Patio. De (blad)kleur van deze boom is: Wit. Deze boom bloeit met name in Maart, April, Mei. U plant de boom het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. De beste grondsoort om hem te planten is: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Opmerking: deze Patio-fruitboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Ook is deze boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. De bladeren geven in de herfst geen herfstkleuren. Je vindt op deze website ook meer info over de Glansmispel op stam (Photinia fraseri ‘Red Robin’).

Maximale hoogte150 cm
GroeivormPatio
Geschikte grondAlle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Prunus avium ‘Kordia’ februari 2024
Welke kleur geven de bladeren van de Prunus avium Kordia?

De bladkleur is Wit. De boom groeit in Maart, April, Mei. Opmerkelijk: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Welke grond is geschikt voor het planten van deze boom?

De plantplaats moet goed begaanbaar zijn zonder oude wortels, oude beplanting, stronken, grind enzo. Zo kunnen de wortels zich goed ontwikkelen. Verder moet de bodem natuurlijk goed waterdoorlatend zijn. De boom kan je planten met de volgende grondsoorten: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam.

Welk standplaats is geschikt voor de Patio kersenboom?

De juiste standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. Het stuk tuin waar deze boom gaat staan moet een goede verhouding hebben qua droogte & nattigheid. Houd rekening met uw buren: zorg dat de plant ten minste 2 meter uit de erfgrens staat. Bekijk ook andere factoren als mogelijke ongewenste schaduw en wortels die de bestrating omhoog duwen.

Hoe kan ik de Prunus avium Kordia Patio kersenboom aan huis laten bezorgen?

Jij kan deze Patio kersenboom eenvoudig in de eigen tuin laten bezorgen. Je hebt de keuze uit meerdere hoogtes, varianten en maak je jouw bestelling compleet met o.a. boom palenboor of potgrond. De boom wordt netjes bij je thuisbezorgd door een vakkundige bezorgservice. Dit duurt plus minus een week.

Waarom kiezen voor de aanplantservice?

Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt de voordelige Prunus avium Kordia aanbieding in jouw voor- of achtertuin bezorgd en aangeplant door een erkende tuinman. Daardoor hoeft je niet zelf in de tuin te werken en mag je erop vertrouwen dat het groen op een goede manier geplant wordt. In sommige gevallen krijg je extra garantie. Belangrijk: de aanplantplek dient compleet toegankelijk te zijn zonder bekabeling, straatwerk, stronken, puin en grind, oude wortels en moet bereikbaar zijn voor de bezorgers.

Plaats een reactie