Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

treurwilg-salix-sepulcralis-tristis-bestellen-bezorgen

Treurwilg (Salix sepulcralis ‘Tristis’) online bestellen

De Treurwilg (Salix sepulcralis ‘Tristis’) gemakkelijk online bestellen en aan huis laten bezorgen? Dat kan heel eenvoudig en snel. Op dit platform check je uitgebreide informatie over deze Treurwilg. Enthousiast? Bestel dan direct bij een van de weergegeven webshops of tuincentra. Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt de boom netjes voor jou geplant. De bladkleur is mooi: Geel, Groen, Katjes. De ideale standplaats is Halfschaduw, Zon. De periode dat hij begint te groeien is Mei. De maximale hoogte is ongeveer 1000 cm. Dit type Treurwilg is al te koop voor €49,50.

Naam boomTreurwilg (Salix sepulcralis ‘Tristis’)
Latijnse naamSalix sepulcralis Tristis
CategorieTreurwilg
Vanafprijs€49,50
KleurenGeel, Groen, Katjes
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdMei

Treurwilg (Salix sepulcralis Tristis) laten thuisbezorgen (mei 2023)

De Salix sepulcralis ‘Tristis’ is onmisbaar in elke tuin. Bomen verschaffen verkoeling, leggen koolstofdioxide (CO2) vast en dieren zijn er gek op. Wil jij jouw tuin een upgrade geven? In dat geval is dit type Treurwilg een uitstekende keuze. Het fijne is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals de Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je kunt deze boom namelijk gewoon online kopen. Dit biedt verschillende voordelen. Via internet heb je veruit de meeste keuze, je hebt geen aanhangwagen nodig en met de aanplantservice weet je zeker dat alles goed gaat. Hierbij wordt de boom niet alleen bezorgd maar ook geplant. In de tabel hierna vergelijk je betrouwbare online aanbieders en tuincentra waar je de goedkoopste Treurwilg Salix sepulcralis Tristis online kopen kan. Of vind informatie en tips voor de Lindeboom (Tilia cordata ‘Roelvo’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Salix sepulcralis Tristis (Treurwilg) thuis laten bezorgen

 1. Kies het formaat

  Kies het gewenste formaat en stamomtrek van de boom. Bestudeer vooraf goed de regels m.b.t. de erfgrens. En kijk ook goed hoe groot de boom wordt.

 2. Bezorging van de boom

  Veel van de bomen worden binnen 5 tot 10 werkdagen verstuurd naar jouw woning. Een boom is een levend product. Deze moeten speciaal voor verzending klaargemaakt worden. Je krijgt meestal een dag voor levering een notificatie met het precieze bezorgmoment. Jouw product wordt (mits vrij toegankelijk) in de tuin geleverd.

 3. Het kiezen van de standplaats

  Kies een stukje grond die genoeg waterdoorlatend is en goed zonlicht krijgt. De Treurwilg kan je het beste aanplanten op een plek met Halfschaduw, Zon. Kijk ook wat de wet- en regelgeving is: Bomen dienen op minimaal 2 meter van de erfgrens geplant te worden, bij een heg of stuk is dan 0,5 meter. Denk bij het kiezen van de standplaats ook aan wortels, schaduw, groeiwijze, tegelwerk.

 4. Aanplanten van de boom

  De Treurwilg Salix sepulcralis Tristis kan je volgens de kweker planten in Alle, Normale grond. Voorkom altijd het gebruik van wit (straat)zand. Neem een schep en graaf een gat waarin de wortels van de boom zich optimaal kunnen ontwikkelen . Dit moet net wat breder zijn de de kluit/pot maar niet te diep. Plaats de boom voorzichtig in het plantgat en kijk uit dat je de boom niet te diep plant. Graaf boompalen in om de stam mooi recht te houden.

 5. Verzorgen

  Wanneer je de boom netjes geplant hebt is het belangrijk om de grond vochtig te houden. Dit is met name belangrijk tijdens het bloeiseizoen (Mei). De waterbehoefte van bomen neemt toe vanaf het moment dat de eerste bladeren beginnen uit te lopen tot en met het moment dat hij zijn blad weer verliest. Tijdens de zomerdagen raden we aan de kluit extra nat te houden.

Treurwilg goedkoop online bestellen en laten bezorgen

Vergelijk acties en laat jouw boom tot in de tuin bezorgen

Tips en informatie over de Salix sepulcralis ‘Tristis’

De Salix sepulcralis ‘Tristis’ is een brede sierlijke treurvorm met gele takken die forse boom kan worden, kan zeer forse snoei verdragen en zo ook kleiner gehouden worden. Het is een breed uitgroeiende treurvorm met een forse ronde kroon. Bloeit met gele katjes in mei. De uiteindelijke hoogte is ongeveer 1000 cm. De groeiwijze is Afhangend, Breed / verspreid. Qua kleuren zie je voornamelijk Geel, Groen, Katjes. De bloeitijd is Mei. Deze boom verlangt een plekje in de Halfschaduw, Zon. De beste aanplantgrond is: Alle, Normale grond. Goed om te weten: deze Treurwilg is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Tevens is deze boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfst geeft de boom geen herfstkleuren. Bekijk ook meer informatie over de Lindeboom (Tilia cordata ‘Roelvo’).

Maximale hoogte1000 cm
GroeivormAfhangend, Breed / verspreid
Geschikte grondAlle, Normale grond
WaterbehoefteNat, Normaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Salix sepulcralis ‘Tristis’ mei 2023
Wat is de kleur van de Salix sepulcralis Tristis?

De belangrijkste kleuren zijn Geel, Groen, Katjes. De groeiperiode is Mei. Opmerkelijk: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Welke grond is geschikt voor het planten van deze boom?

De plek waar je de boom plant moet goed begaanbaar zijn zonder bekabeling, puin, stronken, grind enz. Dit ter bevordering van het wortelen. Zorg er ook voor dat de grond genoeg waterdoorlatend is. Het advies is een van de volgende grondsoorten te kiezen: Alle, Normale grond.

Welke standplaats kiezen voor de Treurwilg?

De aanbevolen standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. Het stuk tuin waar deze boom gaat staan mag niet te nat maar ook niet te droog zijn. Denk ook aan omwonenden: zorg dat de plant ten minste 2 meter uit de erfgrens staat. Kijk ook goed naar overhangende takken en wortels die doorschieten.

Kan ik de Salix sepulcralis Tristis Treurwilg aan huis laten bezorgen?

Jij kan zo’n Treurwilg moeiteloos en snel laten leveren aan huis. Online vind je diverse soorten groottes en maak je jouw bestelling compleet met o.a. een boompalenset of aanplantgrond. De boom wordt in uitstekende staat thuis afgeleverd door een bezorgservice met grote wagens & aanhangers. Reken echter wel op bezorgtijden van vaak 3 – 6 werkdagen.

Wat houdt de aanplantservice in?

Met de aanplantservice wordt de voordelige Salix sepulcralis Tristis aanbieding niet alleen thuisbezorgd, maar ook meteen geplant door een ervaren bomenspecialist. Door deze handige service hoef je zelf eigenlijk niets te doen en weet je zeker dat je tuin er straks heel mooi uit gaat zien. Sommige tuincentrums geven zelfs garantie. Tip: de plaats waar de boom neergezet wordt moet goed begaanbaar zijn zonder worteldoek, straatwerk, stronken, bekabeling, oude wortels en moet bereikbaar zijn voor de bezorgers.

Plaats een reactie