Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

wilg-salix-viminalis-bestellen-bezorgen

Wilg (Salix viminalis) online bestellen

De Wilg (Salix viminalis) online bestellen en laten thuisbezorgen? Wij helpen je graag verder! Op dit platform tonen wij veel nuttige informatie over deze Wilg. Wil je bestellen? Klik dan direct door naar een van de boomspecialisten en verkooppunten. Kies je voor de aanplantservice? Dan wordt alles netjes aangeplant. De kleuren van het blad zijn Blauw, Geel, Groen. Deze boom voelt zich het beste thuis in de Halfschaduw, Zon. Hij begint te boeien in Maart, April. De uiteindelijke hoogte is circa 250 cm. Dit type Wilg kan jij online kopen vanaf €1,15.

Naam boomWilg (Salix viminalis)
Latijnse naamSalix viminalis
CategorieWilg
Prijsindicatie€1,15
KleurBlauw, Geel, Groen
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeiperiodeMaart, April

Wilg (Salix viminalis) bezorgen aan huis (april 2024)

De Salix viminalis zorgt voor een mooie opvulling van de tuin. Bomen zorgen voor verkoeling, ze produceren zuurstof en zorgen voor wat extra privacy. Wil jij jouw tuin een upgrade geven? In dat geval is deze Wilg iets wat je kunt overwegen. Het fijne is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals de Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Deze bomen worden gewoon thuisbezorgd binnen enkele dagen. Online bestellen biedt tal van voordelen. Via internet heb je veruit de meeste keuze, je hoeft zelf geen aanhangwagen te huren en als extra service kan je kiezen voor de aanplantservice. Daardoor worden bomen thuisbezorgd, in de grond geplant, en ontvang je instructies. In de hieronder weergegeven tabel vergelijk je verschillende online bomenshops en tuincentra waar je de goedkoopste Wilg Salix viminalis online kopen kan. Of vind informatie en tips voor de Tamarisk op stam (Tamarix chinensis).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Salix viminalis (Wilg) thuis laten bezorgen

 1. Kies variant en hoogte

  Kies de hoogte en de stamomtrek van de boom. Bekijk wel even wat de wet- en regelgeving is. En pas ook op voor te veel schaduw.

 2. Thuisbezorging van de boom

  Veel bomen worden binnen ongeveer een week verstuurd met een speciale koeriersdienst. Een boom is een levend organisme. Daarom kunnen ze niet zomaar binnen 1 dag in jouw tuin staan. Ongeveer 24 uur voor levering krijg je een bericht hoe laat de koerier bij jou is. Je order wordt netjes tot in de tuin bezorgd.

 3. De standplaats van de boom

  Neem een aanplantplek die een waterrijke horizontale ondergrond heeft en genoeg zonlicht ontvangt. De Wilg voelt zich het beste thuis op een locatie met Halfschaduw, Zon. Kijk ook wat de wet- en regelgeving is: Een nieuwe boom dient 2 meter van de erfgrens neergezet te worden, tenzij hij minder hoog dan de schutting is. Bekijk ook relevante details zoals tegelwerk, bewatering, wortels, snoeiwerk.

 4. Het planten van de boom

  De Wilg Salix viminalis kan aangeplant worden in Alle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond. Gebruik nooit wit (straat)zand. Zorg voor een plantgat waarin de kluit van boom ruimschoots past. Deze moet ongeveer 3 keer de breedte en 2 keer de diepte van de boomkluit hebben. Zet de boom met de kluit voorzichtig in de grond en controleer of de boom niet te diep staat. Plaats indien nodig boompalen om hem te verankeren.

 5. Verzorgen

  Na het aanplanten is het ontzettend belangrijk om de grond vochtig te houden. Dit is met name cruciaal in de groeimaanden (Maart, April). De watervraag van de boom loopt op vanaf het moment dat de blaadjes beginnen te groeien tot de warme periode voorbij is. In een periode van droogte is het een goed idee om de kluit extra nat te houden.

Wilg goedkoop bestellen en gemakkelijk laten bezorgen

Bekijk aanbiedingen en laat het zonder gedoe in jouw eigen tuin leveren

Belangrijke informatie over de Salix viminalis

De Salix viminalis draagt de Nederlandse naam Katwilg. De Katwilg heeft lange, buigzame twijgen met langwerpige bladeren. De onderkant van de bladeren is grijs, de bovenkant matgroen. De katwilg krijgt in het vroege voorjaar (maart-april) katjes aan de dan nog kale takken. Een decoratief geizcht! De Salix viminalis gedijt het best op natte plekken. Je ziet hem dan ook nog wel eens langs sloten staan. Snoeien is niet per se nodig. Echter, zonder snoei kan de katwilg wel 6 m hoog worden. Wilt u de boom kleiner houden, dan is snoeien uiteraard wel mogelijk. Gebruik Tuinplantengrond bij het aanplanten. De maximale groeihoogte is ongeveer 250 cm. De groeiwijze wordt gekenmerkt als Vertakt. De (blad)kleur van deze boom is: Blauw, Geel, Groen. Het groeiseizoen is in Maart, April. De boom houdt van Halfschaduw, Zon. De beste aanplantgrond is: Alle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond. Let op: deze Wilg is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Daarnaast is de boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfstmaanden geen herfstkleuren. Bekijk ook meer informatie over de Tamarisk op stam (Tamarix chinensis).

Maximale hoogte250 cm
GroeivormVertakt
Geschikte grondAlle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond
WaterbehoefteNat, Normaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendNee
Overzicht eigenschappen Salix viminalis april 2024
Welke kleur heeft het blad van de Salix viminalis?

De bladkleur is Blauw, Geel, Groen. De boom groeit in Maart, April. Belangrijk om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Welke grond is geschikt voor aanplanting?

De plantplaats moet vrij zijn van puin, stronken, straatwerk, worteldoek enzovoort. Zo kunnen de wortels zich goed vestigen. Het is van belang dat de grond rul is en zo goed waterdoorlatend. Zorg dat je altijd over de juiste grondsoort beschikt: Alle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond.

Wat is de juiste standplaats voor de Wilg?

De ideale standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De aarde moet niet te nat en niet te droog zijn. Let erop dat hij voldoende vrij staat: zo moet een boom minimaal 2 meter van de schutting staan. Denk tenslotte ook aan schaduwvorming en wortels die de bestrating omhoog duwen.

Hoe kan ik de Salix viminalis Wilg aan huis laten bezorgen?

Jij kan deze Wilg snel en voordelig in de eigen tuin laten bezorgen. Je hebt de keuze uit meerdere varianten, hoogtes en andere essentials zoals boompalen of aanplantgrond. De boom wordt in uitstekende staat thuis afgeleverd door een bezorgservice met grote wagens & aanhangers. De geschatte levertijd is vaak 3 – 6 werkdagen.

Wat houdt de aanplantservice in?

Kies je voor de aanplantservice? Dan wordt jouw voordelige Salix viminalis aanbieding in de tuin afgeleverd en volledig aangeplant door een gespecialiseerde boomexpert. Dankzij deze service kan je alles rustig uit handen geven en weet je 100% zeker dat het altijd correct wordt neergezet. In sommige gevallen krijg je extra garantie. Let op: de aanplantplek dient vrij te zijn van puin en grind, straatwerk, worteldoek, oude wortels, stronken en de plek moet goed bereikbaar zijn voor de koeriers.

Plaats een reactie