Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

Perzik leiboom (Prunus persica ‘Peregine’ leivorm)

perzik-leiboom-prunus-persica-peregine-leivorm-bestellen-bezorgen

Perzik leiboom (Prunus persica ‘Peregine’ leivorm) online bestellen

De Perzik leiboom (Prunus persica ‘Peregine’ leivorm) voordelig online bestellen en in de tuin laten bezorgen? Dan zit je hier helemaal goed! Op Bomenbezorgen.nl tonen wij handige info over deze Leifruitboom. Of laat direct deze boom bezorgen door een van de getoonde tuincentra of bomenwinkels. Met de optionele aanplantservice wordt de boom ook nog eens geplant door een ervaren hovenier. De kleur van de boom is Groen, Oranje. De beste standplaats is Halfschaduw, Zon en de bloeiperiode is April. De uiteindelijke hoogte is circa 400 cm. Deze Perzik leiboom is al te bestellen vanaf €48,50.

Naam boomPerzik leiboom (Prunus persica ‘Peregine’ leivorm)
Latijnse naamPrunus persica Peregine leivorm
CategorieLeifruitboom
Prijsindicatie€48,50
KleurenGroen, Oranje
Ideale standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeiperiodeApril

Perzik leiboom (Prunus persica Peregine leivorm) bezorgen aan huis ([maandjaar])

De Prunus persica ‘Peregine’ leivorm is een aanwinst voor elke tuin. Bomen zorgen voor schaduwrijke plekken, zorgen voor zuurstof en zorgen voor diepte in je tuin. Zoek jij naar een unieke tuinbeleving? In dat geval is deze Leifruitboom iets wat je kunt overwegen. En wat veel mensen niet weten: je hoeft daarvoor niet naar een tuincentrum zoals Groenrijk, Intratuin of Tuinland. Je kunt de boom eenvoudig via internet kopen. Online bestellen biedt tal van voordelen. Je kunt kiezen uit meerdere maten en hoogtes, jij hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen en je kunt optioneel kiezen voor de aanplantservice. Bij deze service wordt de boom ook nog eens op de juiste wijze voor je geplant. In de hieronder weergegeven tabel vergelijk je betrouwbare online bomenwinkels en tuincentra waar je de goedkoopste Perzik leiboom Prunus persica Peregine leivorm online bestellen kan. Of vind informatie en tips voor de Kersenboom (Prunus virginiana Shubert).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Prunus persica Peregine leivorm (Perzik leiboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies de hoogte

  Denk goed na over het formaat en de stamomtrek. Houd daarbij rekening met de erfgrens en buren. En kijk ook goed hoe groot de boom wordt.

 2. Levering van de boom

  De meeste producten worden binnen 5 tot 10 werkdagen verstuurd naar jouw woning. Er komt veel kijken bij het bezorgen van (levende) bomen. Deze moeten speciaal voor verzending klaargemaakt worden. Je krijgt de dag voor levering een bericht hoe laat de koerier bij jou is. Je order wordt tot in de tuin bezorgd.

 3. Een geschikte standplaats kiezen

  Neem een aanplantplek die het water goed afvoert en dagelijks voldoende zon krijgt. De Perzik leiboom kan zich goed ontwikkelen op een plaats met Halfschaduw, Zon. Houd ook rekening met de wet- en regelgeving: Bomen moeten minimaal 2 meter uit de erfgrens geplant worden, behalve als deze niet boven de schutting uitkomt. Je moet ook zeker rekening houden met bewatering, snoeiwerk, wortels, groeiwijze.

 4. Hoe moet ik een boom planten

  Een Perzik leiboom Prunus persica Peregine leivorm kan je volgens de kweker planten in Elke grondsoort. Zorg dat de wortels niet in aanraking komen met straatzand. Neem een schep en graaf een gat waarin de kluit voldoende ruimte heeft. Zorg dat het plantgat minstens een derde groter is dan de kluit. Plaats de boom voorzichtig in het plantgat en vul het deels met aanplantgrond. Gebruik eventueel boompalen om hem goed vast te zetten.

 5. Verzorgen

  De de beplanting is het van levensbelang om de grond nat te houden, maar geef niet teveel water! Dit is met name belangrijk tijdens de bloeiperiode (April). De waterbehoefte van bomen neemt toe vanaf het moment dat de eerste bladeren uitlopen tot de warme periode voorbij is. In de drogere maanden is het verstandig om regelmatig extra water toe te dienen.

Perzik leiboom goedkoop online bestellen en laten bezorgen

Bekijk opties en laat het zonder gedoe in jouw eigen tuin leveren

Tips en informatie over de Prunus persica ‘Peregine’ leivorm

Een Perzik fruitboom is ook te leveren als leiboom. Het verschil met een gewone boom is dat deze zijn gebonden op een rek die gemaakt is van bamboestokken. Deze bomen zijn horizontaal of in een waaiervorm uitgeleid en de takken die nog naar voren of achteren groeien zijn weggesnoeid. Op deze manier ontstaat er een smalle boom met verschillende etages waar de vruchten veel licht en warmte kunnen opvangen. Zo neemt deze boom ook maar weinig ruimte in beslag en kan goed worden geplaats voor een warmte en licht weerkaatsende zuidmuur waar de vruchten goed op kunnen afrijpen. Door deze manier van begeleiding zijn de leifruitbomen ook geschikt om te gebruiken als erfafscheiding of om de inkijk in de tuin iets meer te camoufleren. Het snoeien van een leiboom gaat bijna hetzelfde als een gewone fruitboom. Zorg er voor dat de opgaande takken altijd goed worden ingekort en de horizontaal groeiende takken worden uitgeleid. Op deze manier gaat er genoeg energie naar de vruchten en niet alles omhoog in de groei. De takken waar de boom goed vrucht op hebben gedragen kunnen naar een aantal jaar op 10 cm van de stam worden teruggesnoeid. Hier zal de boom weer nieuwe jonge scheuten zetten die weer kunnen worden uitgeleid. Na twee jaar zal de boom hier weer beginnen met vruchten te dragen. Bij de aanplant van deze bomen is het wel belangrijk om de bomen goed te ondersteunen. Het beste kan dit worden gedaan met twee boompalen en boomband of door het bouwen van een frame met draden waar de boom aan vast en langs kan worden geleid. Houd ieder jaar wel in de gaten of de boomband of bindmateriaal niet te strak gaat zitten. Meng bij het planten aanplantgrond door de bestaande grond om de leiboom een goede start te geven. Leifruit is dus een ideale manier om toch fruit te kunnen houden in de tuin zonder dat dit veel ruimte in beslag neemt. De maximale groeihoogte is ongeveer 400 cm. De groeiwijze wordt gedefinieerd als Leivorm. Qua kleuren zie je voornamelijk Groen, Oranje. De groeiperiode is April. Hij houdt van een standplaats in de Halfschaduw, Zon. Voor het aanplanten kan het beste gebruik worden gemaakt van: Elke grondsoort. Goed om te weten: deze Leifruitboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Bovendien is de boom wel vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De bladeren geven in de herfst geen herfstkleuren. Bekijk ook meer informatie over de Kersenboom (Prunus virginiana Shubert).

Maximale hoogte400 cm
GroeivormLeivorm
Geschikte grondAlle
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtNiet eetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendNee
Overzicht eigenschappen Prunus persica ‘Peregine’ leivorm [maandjaar]
In welke kleur komt het blad van de Prunus persica Peregine leivorm?

De kleur van het blad is Groen, Oranje. De bloeitijd is April. Goed om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

In welke grond kan ik deze boom planten?

De aanplantplek moet goed begaanbaar zijn zonder grind, oude wortels, worteldoek, stronken enz. Dit bevordert het wortelen van de boom. Daarnaast is het van belang dat de grond genoeg waterdoorlatend is. Volgens de kweker zijn de volgende grondsoorten geschikt: Elke grondsoort.

Wat is de juiste standplaats voor de Perzik leiboom?

De perfecte standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. Het stuk tuin waar deze boom gaat staan moet een goede verhouding hebben qua droogte & nattigheid. Houd ook rekening met de buren: zorg dat de plant ten minste 2 meter uit de erfgrens staat. Kijk ook goed naar schaduwvorming en wortels die in de toekomst de bestrating kunnen beschadigen.

Hoe snel kan ik de Prunus persica Peregine leivorm Perzik leiboom aan huis laten bezorgen?

Jij kan deze Perzik leiboom makkelijk en snel aan huis laten bezorgen. Online vind je meerdere varianten, hoogtes en andere essentials zoals een boomband en bemesting. De boom wordt in uitstekende staat thuis afgeleverd door een bezorgservice met grote wagens & aanhangers. De geschatte levertijd is ongeveer 5 werkdagen.

Wat is de aanplantservice?

Door te kiezen voor de aanplantservice wordt de voordelige Prunus persica Peregine leivorm aanbieding in de tuin afgeleverd en volledig aangeplant door een professionele tuinman. Op die manier hoeft je niet zelf in de tuin te werken en kan je ervanuit gaan dat alles op de juiste manier geplant wordt. Verschillende leveranciers beloven zelfs een aangroeigarantie. Tip: de plantplaats moet goed begaanbaar zijn zonder puin en grind, bekabeling, straatwerk, worteldoek, oude wortels en moet goed bereikbaar zijn.

Plaats een reactie